Restaurant Vanderveen in Amsterdam gaat dicht, heeft net een Michelinster

failliet

Restaurant Vanderveen in Amsterdam gaat dicht, heeft net een Michelinster

Restaurant Vanderveen in Amsterdam kreeg op 24 april 2023 de eerste Michelinster, maar heeft woensdag 17 mei laten weten dat 20 mei het laatste servies wordt gedraaid. Het restaurant van Thijs Koster sluit dus de deuren. Op Instagram laat het restaurant weten dat onder andere corona en de locatie hiervoor hebben gezorgd.

Corona en de locatie: dit zijn twee oorzaken waarom restaurant Vanderveen na 21 mei de deuren sluit. Op 20 mei zullend dus de laatste gasten worden ontvangen. Op de Instagrampagina laat het restaurant weten dat het een eer was om dit jaar een Michelinster te ontvangen.

"Dat de sluiting van het restaurant en het ontvangen van de Michelinster samenkomen, op hetzelfde moment gebeuren, is toeval. Afgelopen maanden hebben we geprobeerd om een oplossing te vinden voor problemen die zijn ontstaan, zoals de coronaschulden en de locatie. Dat is helaas niet gelukt. Deze problemen uit het verleden zorgen ervoor dat we nu dicht gaan."

Bruisend cool

Vanderveen is gevestigd aan de Beethovenstraat in Amsterdam-Zuid. Relaxed, bruisend, cool: zo wordt Vanderveen vaak omschreven. Op de website van Entree stond eerder: "Hier kunnen gasten ongedwongen genieten van intense creaties die vaak met alledaagse producten worden bereid. De Nordic aanpak van chef Kataras zorgt voor verrassende puurheid, het genot van krachtige sauzen en de verbazing van opmerkelijke combinaties."

Artikel delen