‘Restaurants en cafés op 5 juni open’

‘Restaurants en cafés op 5 juni open’

Restaurants en cafés mogen naar alle waarschijnlijkheid op zaterdag 5 juni de deuren weer openen, tot 22.00 uur. Dat zal vrijdag 28 mei tijdens een persconferentie bekend worden gemaakt. Deze stap 3 van het heropeningsplan stond gepland voor 9 juni, maar kan door de gunstige cijfers eerder van start gaan.

restaurants cafés

Cafés en restaurants 30 gasten binnen richtgetal

Horecagelegenheden mogen vanaf 5 juni open zijn tot 22.00 uur. Hoeveel gasten ze binnen mogen ontvangen is nog onderwerp van discussie. Dertig is het voorlopige richtgetal.

Testbewijzen

De Eerste Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel voor het inzetten van coronatoegangsbewijzen. De tijdelijke inzet van toegangsbewijzen maakt het mogelijk om in bepaalde sectoren maatregelen sneller te versoepelen dan volgens de epidemiologische situatie mogelijk zou zijn. 

De coronatoegangsbewijzen worden vanaf stap 3 in het openingsplan tijdelijk ingezet om het maximum aantal toegestane bezoekers te vergroten. Het gaat dan om publiek bij professionele sportwedstrijden, exploitatie van culturele instellingen zoals theaters en bioscopen en horeca voor uiteten. Ook voor de toegang tot geplaceerde evenementen zullen toegangsbewijzen worden ingezet. Vanaf stap 4 in het openingsplan wordt het mogelijk met toegangsbewijzen de anderhalvemeternorm los te laten.

Seinen staan op groen

Volgens minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid staan ‘alle seinen op groen’ om de versoepelingen door te laten gaan.

Artikel delen