Drietal lanceert marktplaats voor professionele keukens

Drietal lanceert marktplaats voor professionele keukens

ShareThatKitchen is een nieuw platform dat vraag naar en aanbod van professionele keukens samenbrengt. Op 14 februari gaat het platform van Marcel de Reus, Jasper Kooijmans en Geordy Kauderer live. De behoefte aan externe keukencapaciteit, voornamelijk voor delivery activiteiten, is de afgelopen jaren volgens het drietal snel gegroeid. “In minder dan twee maanden krijgen wij ruim vijftig aanvragen voor een dark kitchen.”

Win-win

Op het platform van ShareThatKitchen komen vraag naar en aanbod van professionele keukens samen. “Een win-win voor iedereen in de food business; horecaondernemers kunnen snel en flexibel opschalen in een dark kitchen, en onderbezette keukens worden ineens lucratief”, aldus Marcel de Reus. “Dat er vraag is naar dark kitchens staat als een paal boven water. In minder dan twee maanden tijd ontvingen wij al meer dan vijftig aanvragen voor een dark kitchen zonder dat wij iets aan PR hebben gedaan. Aanmeldingen voor het huren van een keuken komen dagelijks binnen.”

ShareThatKitchen

Explosieve groei aan dark kitchens

De Reus voorzag al tijdens de eerste lockdown een enorme behoefte aan externe keukencapaciteit, voornamelijk voor delivery activiteiten. “Een groot deel van de professionele keukens wordt op dit moment niet volledig gebruikt. En aan de andere kant zoeken horecaondernemers in ‘good food’ naar mogelijkheden voor het voortzetten of starten van hun delivery business. De capaciteit van de bestaande keuken laat het vaak niet toe om het koken voor tafelgasten én delivery met elkaar te combineren. Vanuit die behoefte is ShareThatKitchen ontstaan. Jasper Kooijmans en Geordy Kauderer waren direct enthousiast en samen vormen zij het kernteam van ShareThatKitchen.

Entree besteedt komende tijd meer aandacht aan de delivery-markt. Lees een groter artikel over het huren van een dark kitchen in de februari-uitgave!

ShareThatKitchen heeft delivery coaches

ShareThatKitchen heeft delivery coaches. Bij een match tussen huurder en verhuurder zorgen de delivery coaches voor de duidelijke vastlegging van afspraken tussen huurder en verhuurder. Kooijmans: “Onze delivery coaches kunnen de horecaondernemer daarnaast ook helpen bij het kiezen van verpakkingen, bezorgfietsen, software en tal van andere producten en diensten via het netwerk van onze geselecteerde partners."

Aanmelden voor ShareThatKitchen

Er is een jaar gewerkt aan het inventariseren van de markt en het ontwikkelen van het platform. Vanaf 11 februari is het platform live. Eigenaren kunnen hun keukens registreren en horecaondernemers kunnen hun interesse voor het huren van een keuken kenbaar maken; zij worden als eerste geïnformeerd wanneer er binnenkort op het platform gezocht kan worden naar keukens.

Lees hier het verhaal over het shared dark kitchen-concept The Dojo Kitchen in Rotterdam

Artikel delen