Skylounge van nieuwe Ruby Hotel in Amsterdam overgenomen door Ramzy Group

Ramez Ramzy
Tags: hotel

Skylounge van nieuwe Ruby Hotel in Amsterdam overgenomen door Ramzy Group

CEO Ramez Ramzy voegt de skylounge op de 21ste verdieping van het Ruby-Emma hotel - het voormalige QO hotel in Amsterdam Oost - toe aan het portfolio van Ramzy Group. Hiermee wilt de jonge ondernemer met het horeca- en vastgoedbedrijf een actieve bijdrage leveren aan het beleid van de gemeente Amsterdam. Begin 2023 zal de skylounge worden geopend. 

Overname Skylounge Ruby-Emma hotel

Ramzy wil bijdragen aan het behalen van de doelstellingen van de gemeente Amsterdam en een positieve stempel drukken op de stadsontwikkeling. Begin 2023 zal de Skylounge van het Ruby-Emma hotel zijn deuren openen.

De nieuwe naam is inmiddels bekend: “Ventuno is de nieuwe naam van onze skylounge op de 21ste verdieping van het Ruby-Emma hotel. De hoogste skylounge van Amsterdam. Daarnaast bouwen wij op de 22ste verdieping de hoogste TV en podcast studio van Nederland van waaruit we onze nieuwe visie op de stad gaan communiceren. Wij willen het voortouw nemen in de ontwikkeling van de branche en de stad samen met onze partners, de gemeente Amsterdam en andere betrokkenen.” Aldus Ramez Ramzy. 

Van snackbar naar Amsterdams imperium

Begin jaren negentig begon Ramzy senior - nadat hij vanuit Egypte naar Nederland vluchtte vanwege discriminatie van de Kopten - met het exploiteren van zijn eerste horecazaak: een Nederlandse snackbar nabij het Rembrandtplein. Stap voor stap werden er meer horecazaken aan de portefeuille toegevoegd. Deze hospitality ondernemingen speelden vooral in op het opkomende Amsterdamse massatoerisme van de jaren 90. In de afgelopen 30 jaar groeide de onderneming uit tot de Ramzy Group met een vastgoedportefeuille en 25 Amsterdamse hotels, cafés en restaurants. 

Ramzy Group

Massatoerisme zorgde voor Amsterdamse eenheidsworst 

Het Amsterdamse gemeentebeleid was er - in de jaren 90 - op gericht om zoveel mogelijk toeristen aan te trekken en de lokale economie te stimuleren. De algemene tendens en eetcultuur was toen om toeristen te bedienen met betaalbare horeca concepten en dus werden vooral pasta’s, pizza’s en steaks geserveerd. Zodoende ontstond op de bekende pleinen van Amsterdam een eenheidsworst van horeca. Inmiddels zijn de tijden veranderd, evenals de behoeften van zowel toeristen, bewoners en ondernemers. Ook het Amsterdamse gemeentebeleid omtrent toerisme is er nu op gericht (inter)nationaal een hernieuwd imago van de stad uit te dragen en hiermee hoogwaardige bezoekers te trekken. De gemeente Amsterdam wil bedrijven en organisaties die aantoonbaar bijdragen aan de stad (op economisch, sociaal, cultureel en/ of ecologisch gebied) ondersteunen en erkennen, bijvoorbeeld met een speciale status of keurmerk.

Ramez Ramzy

Ramez Ramzy (29) is een maatschappelijk betrokken ondernemer. Naast zijn functie als directeur van de Ramzy Group is hij medeoprichter en voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Koptische Ondernemers (NVKO) en is hij bestuurslid van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Amsterdam (KHN). 

Artikel delen