Softwarebedrijf Runnr.ai wint HLN Scale-up Pitch

Michiel de Vor tijdens zijn pitch op de Beurs van Berlage

Softwarebedrijf Runnr.ai wint HLN Scale-up Pitch

Softwarebedrijf Runnr.ai heeft de Hotel Leaders Network Scale-up Pitch gewonnen. De start-up van Michiel de Vor ontwikkelde een AI-tool waarmee hotels via WhatsApp met gasten communiceren. De uitreiking van de HLN Scale-up Pitch vond begin februari plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam. De drie genomineerde start-ups werden op het podium begeleid door Stef Driessen, namens ABN Amro. 

 

Tekst: Iris van de Giessen

Runnr.ai: een AI-tool voor hotels

Runnr.ai ontwikkelde een AI-tool waarmee hotels via WhatsApp proactief met gasten kunnen communiceren. Hierbij worden vooraf ingestelde flows en oudere chatbot technologie compleet vervangen door generatieve, zelflerende kunstmatige intelligentie. Dit maakt het mogelijk om gasten op ieder moment van de dag binnen enkele seconden antwoorden van de hoogst mogelijke kwaliteit te geven op vragen en verzoeken waardoor de gasttevredenheid wordt verhoogd.

Sinds de oprichting in januari 2023 heeft Runnr.ai al meer dan honderd hotels die gebruikmaken van de gastcommunicatie technologie waaronder WestCord Hotels, Utrecht City Concepts en Saillant Hotels en worden er maandelijks ruim 350.000 unieke gesprekken met hotelgasten gevoerd. 

Runner.ai-App-Voorbeeld-1 Runner.ai-App-Voorbeeld-2

AI-technieken en oplossingen

De drie aanwezige start-ups, allen gericht op hotellerie, kregen de kans om te presenteren over slimme AI-technieken en oplossingen in de hotelbranche. De CEO van runnr.ai, Michiel de Vor, wist met zijn presentatie en pitch de aanwezigen in de zaal te overtuigen van zijn idee. De winnende factor was de virtuele conciërge op WhatsApp, aangestuurd door generatieve AI. Deze virtuele conciërge betrekt reizende hotelgasten proactief in elke fase van hun reis.

Het bedrijf ontwikkelde de eerste volledige generatieve AI-tool voor de hotelbranche. Het inzetten van slimme technologie is een uitkomst voor het blijvend groeiende personeelstekort. Met de komst van deze virtuele conciërge kan een deel van dit personeelstekort worden opgevuld.

Volle-zaal_beurs-van-Berlage

Oprichting Runnr.ai

Runnr.ai is opgericht in januari 2023 door Michiel de Vor, Maarten Fugers en Steven Oliemans. De oprichters zijn oud-werknemers van onder andere Booking.com, Tripaneer en Catawiki. Het team wordt daarnaast nog ondersteund door commercieel directeur Frank van den Berg. De missie van Runnr.ai is om de horeca op een toekomstbestendige manier met haar gasten te laten communiceren. Het doel is om internationale marktleider te worden in de geautomatiseerde klantenservice in de hospitality.

Lees meer over het event

Michiel-de-Vor-Runnrai
Michiel de Vor tijdens zijn pitch
Artikel delen