Dit zijn de beste strandpaviljoens van NL!

Dit zijn de beste strandpaviljoens van NL!

De winnaars van de jaarlijkse Strandverkiezingen zijn bekend. De Zeeuwse Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder werd uitgeroepen tot het Beste Paviljoen van 2020. En Bombaai uit Westkapelle werd uitgeroepen tot Beste Nieuwkomer. Lees hier welke paviljoens nog meer in de prijzen vielen.

 

Beste Stradpaviljoen: Beachclub Lekker in Vrouwenpolder
De jury reikte de prijzen persoonlijk uit bij de ondernemingen met mooie woorden voor de winnaar. “Zowel het publiek als de mystery guests waren bijzonder enthousiast over de gastvrijheid en de kwaliteit van Beachclub Lekker. De verhouding tussen prijs en kwaliteit klopt hier volledig en de gastgerichtheid van de medewerkers overtreft alle verwachtingen. Een prachtige zaak met een prettige sfeer die van een stranddag echt een korte vakantie weet te maken. Zelfs terwijl de coronacrisis voor druk op de ketel zorgde, bleef het personeel gastvrij, georganiseerd en geduldig. Beachclub Lekker is een heel mooie winnaar en scoort op alle vlakken uitzonderlijk goed!”

Beste Nieuwkomer: Bombaai in Westkapelle
Bombaai kreeg lof voor de prachtige ligging van het paviljoen en de volstrekt eigen stijl waarmee het paviljoen zich onderscheidt van de andere nieuwkomers aan de kust. De jury: “Een absoluut onderscheidend paviljoen in uitstraling, assortiment en gastvrijheid. Het concept is overal goed doorgevoerd en de sfeer en kwaliteit van dit nieuwe bedrijf zijn van hoog niveau. Een terechte winnaar.” Lees hier het uitgebreide juryverslag.

Duurzaamste Strandpaviljoen: Sjoerd op Ameland
Voor deze prijs lette de jury op alle aspecten van de bedrijfsvoering. Van schoonheid tot energieopwekking en van de menukaart tot het watergebruik. “Paviljoen Sjoerd denkt hier op ieder niveau over na. De ondernemer investeert echt in slimme en groene maatregelen en heeft daarmee een paviljoen gerealiseerd dat voor veel bedrijven als blauwdruk voor de toekomst zou kunnen dienen. Een visionaire aanpak van een innovatieve ondernemerDit Green Key gecertificeerde paviljoen heeft duurzaamheid écht in het DNA. Op alle vlakken, van de menukaart tot de energievoorziening en van waterbesparing tot de schoonheid in de wijde omgeving van het bedrijf. Het is dan ook geen verrassing dat het Duurzaamste Paviljoen op het Schoonste Strand van Nederland staat (Ameland). Hier ondernemen mensen met hart voor hun omgeving die ervoor zorgen dat alle bezoekers en medewerkers zich altijd bewust zijn van hun verantwoordelijkheid. Paviljoen Sjoerd brengt de bedrijfsvoering van de toekomst vandaag al in praktijk. Een grootse prestatie en een meer dan terechte winnaar van het Duurzaamste Paviljoen 2020."

Schoonste Strand: Ameland
"De Nederlandse stranden zijn ook dit jaar weer schoner geworden. Het strand van Ameland stak er bovenuit en scoorde voor het eerst in de geschiedenis van de inspecties een tien! Gemeente en ondernemers werken hier goed samen en dat vertaalt zich in een in een superschoon strand." 

Beste Strandpaviljoen Zuid-Holland: Surf en Beach in Katwijk
Paviljoen Surf en Beach kreeg lof voor de warme gastvrijheid en de scherpe verhouding tussen prijs en kwaliteit. De jury: "Dit paviljoen is alleen al bijzonder vanwege het ontwerp en het verhaal achter het gebouw. De ondernemers achter het bedrijf hebben veel zelf gebouwd en bedacht en dat vertaalt zich in een absoluut origineel, authentiek en prachtig paviljoen met ziel. De eigenaren namen een zeker klasse mee vanuit de hotels in het buitenland waar ze jarenlang ondernemer waren. En dat voel je eigenlijk het hele bezoek aan dit paviljoen lang: hier onderneemt een eigenaar met gevoel voor stijl en aandacht voor details die een echte passie heeft voor gastvrijheid, het strand en zijn product. Met Surf en Beach heeft Katwijk een prachtige winnaar in huis van het Beste Paviljoen van Zuid-Holland."

Beste Strandpaviljoen Noord-Holland/Waddeneilanden: Gastropaviljoen XV op Texel
"Een prachtig paviljoen waar onze inspecteurs zich bijna in een sterrenzaak op het strand waanden. De professionele medewerkers serveren hier ronduit fantastische gerechten en prachtige wijnen in een sfeervolle ambiance. Gastropaviljoen XV zet echt een nieuwe standaard op het strand met het niveau van dienstverlening en gastronomie. En toch is de sfeer er ongedwongen en toegankelijk. Een must visit voor iedereen die zoekt naar een strandbeleving op niveau en een prachtige winnaar van de prijs voor het beste paviljoen van Noord-Holland en De Wadden."

Overigen winnaars
Beste Zoetwaterpaviljoen: Pier 16 uit Nagele 
Beste Strandpaviljoen Zeeland: Beachclub Lekker in Vrouwenpolder
Schoonste Strand Noord-Holland: Den Helder
Schoonste Strand Zuid-Holland: Katwijk
Schoonste Strand Zeeland: Sluis
Duurzaamste Strand: Ameland

Over de verkiezingen
De Strandverkiezingen worden georganiseerd door Strand Nederland en wordt daarbij gesteund door de Green Deal Schone stranden, Stichting NederlandSchoon, Koninklijke Horeca Nederland, Blauwe Vlag/Green Key en horecavakblad Entree.

Artikel delen