Strandverkiezingen: dit zijn de beste beachclubs van 2023

Winnaar Strandverkiezingen 2023: Beachclub Perry's
Tags: events

Strandverkiezingen: dit zijn de beste beachclubs van 2023

Beachclub Perry’s uit het Zeeuwse Scharendijke is op 27 juli uitgeroepen tot het Beste Strandpaviljoen van 2023. En er waren meer prijzen: Woest 17 uit Nieuwvliet werd gekozen tot de Beste Nieuwkomer van 2023 en Beachclub Klein Scheveningen uit Lopikerkapel werd Beste Zoetwaterpaviljoen. De verkiezing wordt georganiseerd door Strand Nederland.

Het Beste Strandpaviljoen van 2023 is Beachclub Perry's uit Scharendijk. Zowel het publiek als de mystery guests waren bijzonder enthousiast over de gastvrijheid en de kwaliteit van Beachclub Perry’s. "De ervaren ondernemer achter het bedrijf heeft echt liefde voor het vak van gastvrijheid, het werk op het strand en zijn team van gastvrije medewerkers en dat voel je als gast aan alles. Aan ieder detail is aandacht besteed en je voelt je als bezoeker van de eerste seconde tot het laatste afscheid gezien en gewaardeerd. Wie hier te gast is ondergaat meer dan een bezoek, die beleeft een ervaring.”

Overige winnaars

  • Duurzaamste paviljoen: Paviljoen Sjoerd op Ameland, vorig jaar ook al uitgeroepen tot overall winnaar, maar kreeg dit jaar de titel meest duurzame paviljoen.
  • Beste Zoetwaterpaviljoen: Beachclub Klein Scheveningen uit Lopikerkapel werd dit jaar uitgeroepen tot Best Zoetwaterpaviljoen.
  • Beste nieuwkomer: De beste nieuwkomer van dit jaar is Woest 17 uit Nieuwvliet. De kersverse ondernemers achter dit paviljoen heeft bewezen direct op het hoogste niveau mee te kunnen en scoorden hoog op alle punten.
  • Schoonste strand van Nederland: Noord-Beverland. De jury was bijzonder te spreken over de verantwoordelijkheid die gemeente, ondernemers en bezoekers samen voelen om het strand schoon te houden en goed te zorgen voor dit natuurgebied aan de kust. Met name de communicatie met de bezoekers over het schoonhouden van het strand en de samenwerking tussen de partners van de gemeente en de ondernemers op het strand vielen positief op. En dat vertaalde zich in een prachtig strand waar ook bij intensieve metingen nauwelijks zwerfvuil te vinden was.
  • Beste Paviljoen van 2023 in Zuid-Holland: Zee en Zon uit Katwijk aan Zee 
  • Schoonste Strand van Zuid-Holland: Wassenaar
  • Beste Paviljoen van 2023 in Noord-Holland: Zeezicht uit Castricum aan Zee bovenaan de ranglijsten. Winnaar van het Schoonste Strand in deze verkiezingen was de gemeente Heemskerk.
  • Schoonste Strand van De Wadden: Schiermonnikoog.
  • Beste paviljoen van de Wadden: Paal 17 op Texel 

 

 

Over de verkiezingen

De jury reikte de prijzen uit bij paviljoen Sjoerd. Dit paviljoen op Ameland werd in 2022 uitgeroepen tot het Beste Paviljoen van Nederland. De Strandverkiezingen worden georganiseerd door Strand Nederland en Rijkswaterstaat en worden ondersteund door Koninklijke Horeca Nederland, Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen en Blauwe Vlag/Green Key Nederland.

Artikel delen