Terrasinspiratie: De Gouden Reael in A'dam

Terrasinspiratie: De Gouden Reael in A'dam

Eindelijk was het zo ver, vanaf vorige week zijn de terrassen weer geopend. Een mooie dag voor de horeca dus!

Entree laat je altijd de meest bijzondere en inspirerende nieuwe en bestaande zaken zien. Dit keer restaurant De Gouden Reael in Amsterdam dat dankzij zijn locatie, namelijk Prinseneiland, een bijzonder terras heeft. 

Twee werelden 

Sinds eind vorig jaar is dit historische restaurant in handen van familie Caron, die met Café Caron & Petit Caron al 2 mooie zaken in de Amsterdamse Pijp runnen. Met de overname breiden ze de vertrouwde kwaliteit en goede sfeer van hun restaurants uit naar een unieke plek in de stad. Wat je misschien nog niet wist, is dat het restaurant ook een uitzonderlijk mooi terras heeft met plek voor 30 man volgens de 1,5 meter richtlijnen (normaal 60). Vanaf hier waan je je in 2 werelden: achter je de monumentale panden van het Prinseneiland, terwijl je uitkijkt op het IJ, Silodam en de nieuwe bouw van de Westerdoksdijk.

Plek met historie 

Wat misschien nog leuk is om te weten, is dat toen vader Alain Caron in de jaren 80 voor de liefde naar Amsterdam verhuisde, hij hier als eerste baan in de keuken ging werken. Ontzettend mooi en symbolisch, dat hij dit restaurant na al die jaren met zijn zoons over heeft mogen nemen.

Artikel delen