The Dylan Amsterdam sluit zich aan bij The Leading Hotels of the World

Tags: hotel

The Dylan Amsterdam sluit zich aan bij The Leading Hotels of the World

Hotel The Dylan Amsterdam is het vierde Nederlandse hotel dat is toegetreden tot The Leading Hotels of the World, Ltd., een collectie van onafhankelijke, luxe hotels. The Leading Hotels selecteert alleen leden die voldoen aan de hoge normen voor kwaliteit en onderscheidend vermogen.

The Leading Hotels of the World is een wereldwijde verzameling van 400 onafhankelijke luxe hotels in meer dan 80 landen. In 1928 richtten 38 onafhankelijke hoteliers samen LHW op. Sindsdien heeft het bedrijf zorgvuldig onderscheidende hotels, resorts, herbergen, chalets, villa's en safarikampen geselecteerd. Hotel The Dylan Amsterdam is na Hotel De L'Europe, Hotel Okura en Hotel Des Indes het vierde Nederlandse hotel die zich bij de luxe hotels voegt.

Deniz Omurgonulsen, Vice President of Membership, The Leading Hotels of the World: "We zijn verheugd The Dylan te mogen verwelkomen bij The Leading Hotels of the World. Gelegen in de chique 9 Straatjes, zal dit hotel de nieuwsgierige reizigers van Leading een nieuwe kijk bieden op de altijd populaire Nederlandse hoofdstad. De rijke historie van het hotel, de uitstekende restaurants, de verfijnde sfeer en de persoonlijke service maken het een perfecte aanvulling op onze exclusieve collectie van onafhankelijke, luxe hotels - in een stad waar onze reizigers dol op zijn."

Over The Dylan Amsterdam

The Dylan is gelegen in het hart van de "Negen Straatjes" aan de Keizersgracht in Amsterdam. De ingang van het hotel is discreet, door een stenen poort, ooit de ingang van de eerste Schouwburg van Amsterdam. De inrichting is eigentijds en sfeervol. Er zijn slechts 40 slaapkamers, elk met een eigen unieke stijl, verdeeld in vier stijlcategorieën. Zo is er de "Loxura"-set, naar het voorbeeld van de koperkleurige Loxura-vlinder, de "Loft"-kamers met de originele houten balken in het plafond, de "Amber"-kamers (geïnspireerd op de kostbare edelsteen) en tot slot de "Serendipity"-kamers, ingericht in warme bruin- en grijstinten met veel luxe materialen. Het ontwerp van het hotel weerspiegelt de stijl en de geest van het hotel, met een combinatie van historische charme en moderniteit. 

TheDylan_HotelKamer TheDylan_HotelKamer1

 

Culinair aanbod

Hotel The Dylan heeft twee restaurants. Bar Brasserie OCCO serveert lokaal geïnspireerde, seizoensgebonden gerechten in een chique en informele omgeving. Daarnaast heeft het hotel ook een met een Michelinster bekroond restaurant: Restaurant Vinkeles*. Restaurant Vinkeles* is gevestigd in een voormalige bakkerij uit de 18e eeuw. De keuken serveert hier gerechten met een eigentijdse interpretatie van de traditionele Franse keuken.

TheDylan_Culinair TheDylan_Culinair2

 

Historie 

De locatie van The Dylan heeft een rijke geschiedenis. In 1632 kreeg architect Jacob van Campen de opdracht een stenen theater te bouwen. Het was het eerste gebouw aan de Keizersgracht en kreeg de naam Duytsche Academie. Vele prominenten bezochten in die jaren het theater. Antonio Vivaldi zelf dirigeerde het orkest bij het 100-jarig bestaan van het theater. Het gebouw vloog in 1772 in brand en brandde volledig af. Alleen het huidige 'Van Campen's' portaal (hoofdingang) bleef gespaard en herinnert ons vandaag aan de unieke geschiedenis van het pand.

Garden_HRS_12
Terras in de binnentuin van The Dylan

The Ultimate Dutch Luxury Experience

De toetreding tot de collectie van hotels wordt gevierd met de lancering van ‘The Ultimate Dutch Luxury Experience’: een samenstelling van luxe belevenissen. Variërend van oesters plukken met de Michelin-ster chef, een exclusieve Wajer jacht en een privé helikoptervlucht met typisch Hollandse uitzichten over de bloeiende tulpenvelden in de bollenstreek.

Exclusieve loyaliteitsprogramma

The Dylan zal tevens  gaan deelnemen aan het exclusieve loyaliteitsprogramma van Leading Hotels, Leaders Club. Dit programma versterkt de relaties die Leading Hotels onderhoudt tussen gelijkgestemde nieuwsgierige reizigers en onafhankelijke hoteliers. Leaders Club erkent en beloont leden voor hun loyaliteit bij Leading Hotels meer dan 400 onafhankelijke luxehotels wereldwijd. Leaders Club leden ontvangen voordelen zoals bevestigde pre-arrival upgrades, puntenopbouw om gratis nachten te verdienen, mogelijkheden voor kamer upgrade prioriteit bij aankomst, vroege check-in en late check-out overwegingen, dagelijks continentaal ontbijt voor twee, gratis Wi-Fi, exclusieve toegang tot nieuwe hotels, Members Only en seizoensgebonden verkoop en de laagst beschikbare tarieven.

 

 

Artikel delen