Tim Sinon opent broodjeszaak Timmy's op bijzondere locatie in Barendrecht

Tim Sinon opent broodjeszaak Timmy's op bijzondere locatie in Barendrecht

In Barendrecht opende Tim Sinon eerder dit jaar het broodjesconcept Timmy’s. De locatie is bijzonder: op de plek waar voorheen een bemand benzinestation zat. Tanken kan er nog steeds. Op het gevarieerde menu prijken verse broodjes, salades én een kroket van topkwaliteit.

Foto's: Pim Ras

Tientallen jaren huisde er een bemand benzinestation van Berkman op een bedrijventerrein aan de rand van Barendrecht. Maar eerder dit jaar opende op deze locatie broodjeszaak Timmy’s, gerund door Tim Sinon. Hij was voorheen verantwoordelijk voor de verkoop bij de firma: “Het tankstation was verouderd en moest eigenlijk verbouwd worden."

"Maar ik was toe aan een nieuwe uitdaging en had al ervaring met het opzetten van broodjeszaken. Mede daarom is de boel op de schop gegaan. Mensen kunnen nog hier altijd tanken – het station in inmiddels onbemand – én bij ons terecht voor lekkere broodjes en salades. Die kunnen ze afhalen of hier opeten.”

Tekst gaat verder onder de foto

2 - Timmys - ADV

Sinon ontvangt een divers publiek: “Zo’n 30% van de gasten is leisure-publiek; 70% zakelijk, van productiemedewerkers tot directieleden van de omliggende bedrijven. Ik vind het belangrijk dat iedereen zich hier thuis voelt, zowel qua sfeer als qua aanbod. Er moest dus een gevarieerde kaart komen.” De ondernemer legt de lat hoog voor zijn menu: “Ik wilde echt een breed en kwalitatief goed aanbod. Dus vers stokbrood, kaas en vleeswaren, huisgemarineerde kip van de bakplaat en rookworst van de lokale slager.”

Kwaliteit en krokantheid

Eén van de items die Sinon op zijn wensenlijstje had staan, was een goede kroket: “Door onze geschiedenis met het petrolstation verwachten gasten dat hier. Maar ik wilde voorbij de typische tankstationkroket, die heeft toch een goedkoop imago. Bovendien hebben we geen frituur. Het moest dus een ovenkroket worden, maar wél eentje die een gefrituurde snack evenaart qua kwaliteit en krokantheid.”

Tekst gaat verder onder de foto's

6 - Timmys - ADV 5 - Timmys - ADV


De ondernemer kwam uit bij de Kwekkeboom Oven Croquet: “De smaak, de kwaliteit van het vlees en de knapperigheid zijn top, je proeft dat deze kroket met aandacht is ontwikkeld. Kwekkeboom is bovendien een bekende naam in onze regio; gasten herkennen de kwaliteit en komen ervoor terug.”

Presentatie

Sinon presenteert de Oven Croquet in de warmhoudvitrine op een servetje van Kwekkeboom, met of zonder zacht wit bolletje van de lokale bakker, en met mayonaise of mosterd. “Vanuit Kwekkeboom wordt goed meegedacht over onder meer presentatiemateriaal en prijsbepaling, erg fijn.” Gasten betalen bij Timmy’s volgens Sinon net iets meer voor de kroket dan voor een standaard kroket bij tankstations. “Een mooie presentatie helpt om de prijs te verantwoorden. Maar uiteindelijk draait het natuurlijk om de kwaliteit van de kroket.”

4 - Timmys - ADV
Artikel delen