Tivoli opent eerste luxe hotel in NL: Tivoli Doelen Amsterdam Hotel

Interieur Tivoli Doelen Amsterdam Hotel
Tags: hotel

Tivoli opent eerste luxe hotel in NL: Tivoli Doelen Amsterdam Hotel

Tivoli Hotels & Resorts opende onlangs haar eerste hotel in Amsterdam. Tivoli Doelen Amsterdam Hotel is een historisch monument in Frans-classicistische stijl met uitzicht op de Amstel en wordt beschouwd als het oudste hotel in Amsterdam. Het beroemde schilderij De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn - voltooid in 1642 - hing op deze locatie tot het naar het Rijksmuseum verhuisde. Een replica hangt nog steeds op de originele plek waar het iconische meesterwerk ooit prijkte, te bewonderen in de Rembrandt Suite van het hotel. Bekijk de foto's onderaan het bericht.

Het monumentale gebouw is centraal gelegen in het historische stadscentrum, op loopafstand van de belangrijkste toeristische attracties. Tivoli Doelen Amsterdam Hotel heeft 81 kamers waarvan zeven suites. De meeste kijken uit op de karakteristieke grachten van de stad. Het restaurant van het hotel, Omber, heeft een nieuw gastronomisch concept met een menu dat is geïnspireerd op de kunstwerken van Rembrandt, die vlak bij het hotel woonachtig was.

Nieuw interieur

Met de Nederlandse Gouden Eeuw en het authentieke Amsterdam als inspiratie, combineert het interieur van het hotel historische elegantie met kenmerkende Tivoli-elementen. De crème- en pasteltinten worden gecombineerd met goudaccenten in het interieur van de kamers. De verzorgingsproducten van het Franse luxemerk Lalique zijn gekozen om het ultieme luxe gevoel in de marmeren badkamers te creëren.

'Het C-vormige kamerontwerp maximaliseert het uitzicht op de grachten'

Remrbandt Suite

Voor een Nederlandse ervaring verblijven gasten in de Rembrandt Suite van 47 vierkante meter. Hier hangt een gedetailleerde replica van de iconische Nachtwacht aan exact dezelfde muur waar het oorspronkelijke meesterwerk zeventig jaar lang hing. Een andere eyecatcher is de Empress Suite die ooit het boudoir was van keizerin Elisabeth van Oostenrijk, beter bekend als Sisi. Het C-vormige kamerontwerp maximaliseert het uitzicht op de grachten. Ook heeft de suite een kingsize bed en Nederlandse schilden aan het plafond, die een historisch symbool van bescherming zijn.

Tivoli Doelen Amsterdam Hotel-3

Restaurant en bar Omber

Op de begane grond en met uitzicht op de Amstel, biedt restaurant en bar Omber een mediterraans menu met Nederlandse accenten. Omber is geïnspireerd door het vakmanschap en het kleurgebruik van Rembrandt. Elk gerecht op de kaart bevat een element dat gelinkt is aan zijn kleurenpalet en de technieken die de meester zelf hanteerde. Het menu hint ook naar de favoriete gerechten van de kunstenaar, zoals haring en augurken, die door het culinaire team zijn omgezet in een gerecht tot Rembrandt’s Pauze. Ook Omber bar vindt inspiratie bij de grootmeester. Zo is de signatuurcocktail De Nachtwacht gebaseerd op een oud recept uit hotelarchieven uit de 18de eeuw. De cocktail wordt gemaakt met oude jenever, koffielikeur, siroop en kersenbitter. Omber bar viert dagelijks om 16.30 uur het borrelmoment en biedt gasten een lokale ervaring.

In de voetsporen van Rembrandt

Met een geheel verzorgde rondleiding genaamd 'In de voetsporen van Rembrandt' bezoeken gasten onder meer zijn voormalig huis en atelier, de Zuiderkerk en de Stadswaag. Elke plek heeft een bijzondere connectie met Rembrandt, een verhaal dat door de gids wordt toegelicht. De wandeling start en eindigt in Tivoli Doelen Amsterdam, de plek waar De Nachtwacht zeventig jaar lang hing.

Het hotel werkt nauw samen met Het Rembrandthuis. Hotelgasten hebben de mogelijkheid om een exclusieve ervaring te boeken: een diner in de keuken van het Rembrandthuis. Gasten kunnen ook een schilderworkshop reserveren, geïnspireerd door de grote Hollandse meester, om het eeuwenoude kunsterfgoed van Amsterdam beter te leren kennen.

90-jarig jubileum

Met een reis die teruggaat tot 1933 in Lissabon, arriveert Tivoli in maart 2023 in Amsterdam, de maand van het 90-jarig jubileum van het merk. In het jubileumjaar viert Tivoli haar verfijnde gastvrijheid met evenementen en speciale gastervaringen gedurende het gehele jaar.

Tivoli Doelen Amsterdam opent op 18 maart de deuren van 11.00 tot 17.00 uur. Samen met de opening van museum Rembrandthuis, kun je in de stad relevante Rembrandtlocaties bezoeken. Op zaterdag is de Rembrandt Suite vrij toegankelijk voor elke Amsterdammer, evenals de hotellobby en  de hotelbar.

Tivoli Doelen Amsterdam Hotel-1
Tivoli Doelen Amsterdam Hotel-6 Tivoli Doelen Amsterdam Hotel-5
Tivoli Doelen Amsterdam Hotel-4
Artikel delen