advertorial
advertorial
promotioneel
Chefkok Tobias Tuhumena (32) is bezig aan een mooie reis bij Van der Valk Spier, een hotel/restaurant grenzend aan nationaal park Dwingelderveld in Drenthe. Negen jaar geleden kwam hij binnen als stagiair. “Elke dag is weer anders. Dat spreekt mij enorm aan in de horeca”, vertelt hij.
Van zelfstandig werkend kok werd hij chef de partie om dit jaar te promoveren naar de functie van chefkok. “Voor mij was het echt een verrassing dat ik chefkok werd”, blikt Tuhumena terug. “Ik denk dat het een beloning is geweest voor mijn motivatie. Ik denk graag mee bij het verzinnen van nieuwe gerechten en hoe we onze keuken zo efficiënt mogelijk kunnen inrichten.”
De tekst gaat verder na de afbeelding.
Als chefkok heeft Tuhumena zijn takenpakket zien groeien. “Ik doe tegenwoordig ook veel meer buiten de keuken, zoals het doen van bestellingen en het maken van roosters”, legt hij uit. “Die extra verantwoordelijkheid vind ik fijn. Het is voor mij een mooie uitdaging om me weer verder te ontwikkelen.” Sinds hij chefkok is loopt Tuhumena ook regelmatig een rondje over de werkvloer in Van der Valk Spier. “Dat vind ik belangrijk”, benadrukt hij. “Dat je informeert naar de gastbeleving en feedback ontvangt.”
Bij Van der Valk Spier, een ideale uitvalsbasis voor de wandel- en fietsliefhebber, waarderen de gasten de culinaire creaties van Tuhumena en zijn team. “Vooral onze open keuken vinden de gasten fijn”, weet hij. “Zo kunnen ze zien hoe hun eten wordt gemaakt en hoe gestroomlijnd er gewerkt wordt in de keuken. Dat geeft vertrouwen.”
De tekst gaat verder na de afbeeldingen.
Van der Valk Spier deed hiervoor met succes een beroep op de producten van Techval, een partner van NordCap Nederland. “We hebben sinds kort nieuwe koelwerkbanken van IDEAL AKE”, weet Tuhumena. “Dat werkt zo soepel en fijn. In de bovenste koellades liggen onze hardlopers, zoals schnitzel, tournedos en zalm, zodat je niet te veel hoeft te bukken en alles binnen handbereik is. Je kunt handig de temperatuur instellen en de lades indelen. Ik zou niet meer anders willen. Dit voelde meteen vertrouwd.”
Voor Tuhumena gaf de nieuwe apparatuur een extra impuls om het beste in zichzelf naar boven te halen. In de weekenden verzorgt hij zo’n honderdvijftig diners. “Ik probeer mezelf wel te triggeren om telkens een nieuwe uitdaging te zoeken”, besluit hij. “Het belangrijkste is dat ik elke dag met plezier mijn werk kan doen. En dat kan hier.”
De tekst gaat verder na de afbeelding.