Twan Hakvoort van 't Voorhuys in Emmeloord SVH Meesterondernemer

Twan Hakvoort - SVH Meesterondernemer

Twan Hakvoort van 't Voorhuys in Emmeloord SVH Meesterondernemer

Op vrijdag 9 juni is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft behaald, en de 300ste SVH Meester van Nederland. Met deze meestertitel wordt de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca geborgd.

Headerfoto: V.l.n.r. Koen Bakker, Twan Hakvoort, Paul van Oers en Ricardo Eshuis.

Meesterproef

De Meesterproef nam twee dagen in beslag, om zo voldoende tijd te hebben om alle aspecten van het runnen van een onderneming op meesterlijk niveau te kunnen beoordelen. De proef werd afgenomen door drievoudig SVH Meester Paul van Oers (Hotel Management School Maastricht track Foodservice), SVH Meesterhorecaondernemer Koen Bakker (Het Hooihuis in Roosendaal), Ricardo Eshuis (directeur SVH) en Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels).
De commissie kijkt terug op een mooi en intensief traject dat bestaat uit gesprekken met de Commissie Meesterproef, het overleggen van en inzicht geven in de cijfers, de visie van Twan op ondernemerschap, goed werkgeverschap en gastvrijheidsconcepten en het opvragen van verschillende referenties. Onderdeel van het traject zijn ook de mystery visits door studenten van de Hotel Management School Maastricht. Tijdens deze mystery visits is de dagelijkse bedrijfsvoering in kaart gebracht en beoordeeld. Uit alle onderdelen van het voortraject kwam steeds naar voren wat een meesterlijke ondernemer Twan is. Dit werd tijdens de Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer nog extra bevestigd.
“De Meesterhorecaondernemer is een ondernemer die je in horecabedrijven hoopt te vinden. Deze titel gaat werkelijk dwars door hele branche en draagt bij aan het gezamenlijke doel dat we hebben in de horeca: het stimuleren van goed werkgeverschap en goed ondernemerschap. Deze titel laat zien dat succesvol ondernemerschap vraagt om durf om van operationeel denken en werken in een zaak toe te groeien naar het neerzetten van een strategie. Dat geldt in het hier en nu maar zeker ook voor het vormen van een strategie naar de nabije toekomst waarin vele veranderingen tegelijk op onze sector en de ondernemers afkomen”, aldus Ricardo Eshuis, directeur van SVH.
Twan Hakvoort, eigenaar hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys: “Voor deze proef was ik oprecht zenuwachtig. Het is veel, lang en allerlei pijnpunten worden blootgelegd. Deze dagen heb ik letterlijk gelachen en gehuild. Maar ik ben onwijs trots dat ik er uiteindelijk doorheen ben gekomen en helemaal trots op het feit dat de commissie oog heeft voor mijn leiderschapsstijl en het morele kompas dat daaronder ligt. Maar bovenal trots dat we dit als team hebben gedaan.”
Voorzitter van de commissie SVH Meesterproef Koen Bakker is erg onder de indruk van de nieuwe Meester: “Op alle domeinen waarop beoordeeld wordt, personeel, finance, marketing, sales en ondernemen scoort Twan geweldig en is het bijzonder indrukwekkend wat hij kan overleggen als bewijs van zijn meesterlijkheid. Fenomenale cijfers aan de ene kant die consistentie van beleid laten zien en zijn menselijke werkwijze met een moreel kompas aan de andere kant, maken dat Twan een prachtig voorbeeld is voor andere ondernemers. Een boegbeeld.”
  

SVH Meestertitels

De titel SVH Meesterhorecaondernemer is een manier om kwaliteit zichtbaar te maken en om kwaliteit leveren te stimuleren. De meester heeft een voorbeeldfunctie naar medewerkers en andere ondernemers en biedt een wenkend perspectief voor jongeren. Ontwikkelen van anderen is belangrijk, als een ondernemer wil groeien dan zijn er meerdere medewerkers in het bedrijf nodig die zich verantwoordelijk voelen. Willen groeien is een voorwaarde voor excellentie. Een excellente ondernemer heeft ook een verantwoordelijkheid naar de (mogelijk) jonge instroom, dat is goed voor de toekomst en goed voor de maatschappij.
Met het slagen van Twan Hakvoort heeft Nederland in totaal 300 SVH Meesters, die samen 316 SVH Meestertitels hebben behaald, verdeeld over de zes SVH Meestertitels (SVH Meesterkok, Meesterhorecaondernemer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker en Wijnmeester). In 1980 is de eerste SVH Meesterkok geslaagd voor de Meesterproef. Vanaf dat moment staat de SVH Meestertitel symbool voor de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de Nederlandse horeca kan behalen. SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van het vak. Ze zijn boegbeelden en inspireren anderen om voor een carrière in de horeca te kiezen.

Benieuwd naar SVH Meesters in de eigen regio:

Check de SVH Meesters op de kaart

Artikel delen