Tweede leven voor oude meubels De Eetbare Tuin in Halsteren na make-over

Meubilair van Euroseat van Intratuin in Halsteren

Tweede leven voor oude meubels De Eetbare Tuin in Halsteren na make-over

Zelfbedieningsrestaurant De Eetbare Tuin is een grote trekpleister voor de circa 1,2 miljoen jaarlijkse bezoekers van Intratuin Halsteren. Onlangs werd het restaurant verbouwd. Vestigingsmanager Remco van den Heuvel: "Met oud meubilair kun je twee dingen doen: óf je gooit het in de container, óf je geeft het een tweede leven via Euroseat. En vangt er nog geld voor ook.”  

 

Intratuin Halsteren is veel meer dan alleen een tuincentrum. Remco van den Heuvel is eindverantwoordelijke voor zelfbedieningsrestaurant De Eetbare Tuin bij het tuincentrum en runt daarnaast nog verschillende zaken in de regio. De Eetbare Tuin is een grote trekpleister voor de circa 1,2 miljoen jaarlijkse bezoekers van Intratuin Halsteren. 

Duurzame keuzes

Om de grote druk aan te kunnen, onderging het restaurant halverwege 2023 een make-over en is de capaciteit verdubbeld naar 750 zitplaatsen. Over de vraag wat te doen met de honderden oude stoelen en tafels, hoefde Van den Heuvel niet lang na te denken: “Je kan twee dingen doen: óf je voert ze af ter vernietiging – snel en makkelijk maar allesbehalve duurzaam – óf je schakelt Euroseat in, de groothandel in tweedehands horecameubilair. Dan geef je je meubels een tweede leven en ontvang je er nog geld voor ook. En het is minstens zo snel en simpel als optie één.”

'We hebben onze meubels een tweede leven gegeven'

Satelliet, de leverancier van de nieuwe inventaris, bracht Van den Heuvel op het idee. Roy Keultjes van Satelliet licht toe: “Vanuit onze aandacht voor duurzaamheid hebben we een samenwerking met Euroseat. Ondernemers kunnen bij ons terecht voor nieuw meubilair, en hun oude meubels verkopen aan Euroseat. Zij halen het op, knappen het op en verkopen het door. Zo ontzorgen we samen horecaondernemers én voorkomen we dat de vuilnisbelt verder groeit.”

*Tekst gaat verder onder de foto

Interieur-Intratuin-Euroseat
Interieur van Intratuin in Halsteren

Voor de restyling bestelde Van den Heuvel mooie, duurzame meubels bij Satelliet: “We hadden natuurlijk veel meer tafels en stoelen nodig. Bovendien wilden we een andere uitstraling. We profileren ons graag als trendsetters.” Keultjes vult aan: “We hebben verschillend meubilair geleverd, een combinatie van gestoffeerde banken en tafels en stoelen met een natuurlijke, bistro-achtige uitstraling.”

Mooie deal

Voor de oude meubels liet Van den Heuvel Euroseat komen voor een schouw. Hij sloot een mooie deal, en een paar dagen later reed het team van Euroseat voor om in een mum van tijd het hele restaurant leeg te halen, Inclusief enorme pergola met open haard. De ondernemer is razend enthousiast over de samenwerking: “Euroseat is professioneel, daadkrachtig en zeggen niet alleen wat ze doen, maar doen ook wat ze zeggen. De perfecte partij om zaken mee te doen.”

Foto Bart & Loys Horecava(1) IMG_0286
Foto links: Loys Karel (inkoopmanager van Euroseat) en Bart Oelen (commercieel manager Satelliet). Foto rechts: de 'pergola' bij Euroseat.

Kerstshow 2025

De kerstshow die elk najaar drie maanden lang te zien is, is een begrip in Noord-Brabant en ver daarbuiten. “In die periode zijn we net het verlengstuk van de Winterefteling. Er komen honderdduizenden mensen op af,” vertelt Remco van den Heuvel.
Artikel delen