advertorial
advertorial
promotioneel
Wat begon met een vestiging in zijn hometown Leeuwarden is inmiddels een imperium geworden: Patrick van Erven is eigenaar van tien D.E Cafés in Nederland. “Het moet laagdrempelig zijn om bij ons binnen te stappen.”
Foto's: Karien Nieuwenhuis / Milk & Sugar
Openingsfoto: Jurriaan Hoekstra, commercieel directeur en mede-eigenaar bij Bakker Vakkeuken
Hij werkte in de autohandel, had een eigen reclamebureau en runde een softwarebedrijf, maar veertien jaar geleden begon voor Patrick van Erven (39) een nieuwe droom: de Friese ondernemer opende zijn eerste D.E Café in zijn geboorteplaats Leeuwarden. “Hospitality heb ik altijd al leuk gevonden”, vertelt Van Erven. “Mensen komen vrijwillig naar je toe om een gezellige tijd te hebben. Dat idee sprak mij wel aan. Plus goede koffie natuurlijk.”
*Tekst gaat verder onder de foto.
Van Erven wilde echter meer. De laatste vier jaar bouwde hij zijn imperium steeds verder uit, waardoor hij nu tien D.E Cafés bestiert - behalve in Leeuwarden ook in Zwolle, Enschede, Arnhem, Eindhoven en Den Bosch (allen één zaak) en Groningen en Amsterdam (beide twee zaken). Locaties met dezelfde stijl. En constante koffiekwaliteit.
“Wat ik vooral belangrijk vind, is dat het laagdrempelig moet zijn om bij ons binnen te stappen”, zegt Van Erven. “We zijn er voor een brede doelgroep. Onze zaken moeten netjes zijn, met een snelle service en goede producten. Ik waak erover dat de mensen op de vloer ook zo veel mogelijk tijd besteden aan onze gasten.”
*Tekst gaat verder onder de foto's.
Goede koel-, spoel- en warmtetechniek is daarbij van essentieel belang, waarbij Van Erven met succes een beroep deed op Bakker Vakkeuken, dat hun producten weer inkoopt bij NordCap, een expert op het gebied van horeca-inrichting. “We zijn al dertien jaar klant en hebben eigenlijk alle apparatuur via hen”, legt Van Erven uit. “We gebruiken high-speed ovens, koelingen, op maat gemaakte koelmeubels en hele wasstraten.”
Bakker Vakkeuken is erg goed in het plaatsen van de apparatuur van NordCap, meent de Friese ondernemer. “Daarna gaat het om flexibiliteit en service”, vervolgt Van Erven. “Als er eens iets fout gaat, dan staan ze meteen klaar om te helpen. Neem het D.E Café in Amsterdam Slotervaart, wat vlak voor de bouwvakvakantie geopend moest worden. Dat fixen ze wel. Mede omdat we zo’n lange relatie hebben met elkaar.”
*Tekst gaat verder onder de foto.
Van Erven wordt ermee ontzorgd als ondernemer. Het biedt ruimte om zijn droom nog groter te laten worden. Want ja, of het bij tien D.E Cafés blijft? Van Erven denkt even na. “Momenteel kijk ik vooral naar de vestigingen die we nu hebben, maar ik heb wel de ambitie om uit te breiden”, bekent hij. “Alleen, ik wil niet uitbreiden om het uitbreiden. Een zaak moet wel iets toevoegen ten opzichte van wat we nu hebben.”
*Tekst gaat verder onder de foto's in het groene kader.