Van verpleegkundige tot hotelier: het succesverhaal van Marloes Hemmel

Portret van Marloes Hemmel

Van verpleegkundige tot hotelier: het succesverhaal van Marloes Hemmel

Marloes Hemmel (37) werkte jarenlang in het ziekenhuis, maar besloot met haar partner Jan Akkermans hun hoteldroom na te jagen. Samen openden ze in 2021 Hotel Corps de Garde in Groningen en niet lang daarna in dezelfde straat Hotel Halbert. “Je wilt altijd de verwachtingen van gasten overtreffen.”

Tekst: Madelief de Weerd

Van dialyseverpleegkundige naar hotelier

“Jan en ik komen beiden niet uit de hotellerie, al heb ik vroeger veel in de horeca gewerkt. Ik werkte lang als dialyseverpleegkundige, Jan was accountmanager bij grote bedrijven. Tot hij zei dat hij hotelmanager wilde worden. Die wens kwam uit en het idee om samen een hotel te runnen begon steeds meer te knagen. Toen Hotel Corps de Garde in 2021 vrijkwam, namen wij het over. Een betere keuze konden we niet maken. Dit jaar openden we een tweede hotel in dezelfde straat: Hotel Halbert met fine dining-restaurant Blumé.”

'Twee hotels in dezelfde straat bieden veel mogelijkheden'

Voordelen van twee hotels in dezelfde straat

“Twee hotels in dezelfde straat bieden veel mogelijkheden. Ze versterken elkaar. Zo werken we met hetzelfde team. Ons kantoor zit in het hotel, waardoor we veel op de werkvloer staan. Gasten vinden dat hartstikke leuk. Als het druk is in Blumé dan spring ik ook bij. Het houdt je scherp en je ziet welke dingen nog beter kunnen. Het is belangrijk om veel aanwezig te zijn in je zaak om feeling te houden met het vak.”

Hospitality: het belang van een persoonlijke benadering

“Hotellerie is hospitality. Je wilt altijd de verwachtingen van gasten overtreffen. Dit kan hem in de kleinste dingen zitten. Bijvoorbeeld door een verjaardagskaart op bed te leggen of door even te vragen of de gasten een leuke avond hebben gehad. Met die persoonlijke benadering maak je het verschil. De kamers moeten uiteraard goed zijn, maar als het personeel je geen blij gevoel geeft dan is je verblijf toch minder leuk.”

'Samenwerken met je partner heeft eigenlijk alleen maar voordelen'

Werken met je partner: alleen maar voordelen

“Jan en ik zijn een heel goed team. Hij buigt zich over de finance & sales en ik houd me bezig met het personeel, de look & feel en de gasten. Samenwerken met je partner heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Het geeft ons veel vrijheid en er is altijd iemand thuis voor de kinderen. Het enige nadeel is dat het werk nooit stopt. De weekenden houden we vrij voor het gezin, maar doordeweeks kan het ‘s avonds nog vaak over werk gaan. In de toekomst willen we nog meer openen, maar eerst moeten deze hotels goed staan.”

Marloes Hemmel-en-Jan Akkermans (2)
Marloes en Jan buiten in de zon voor hun hotel in Groningen
Artikel delen