advertorial

Vera Teurlings van De Lachende Vis: 'Ook in de winter is het schepijs een echte eyecatcher'

Vera Teurlings van De Lachende Vis: 'Ook in de winter is het schepijs een echte eyecatcher'

Eetcafé De Lachende Vis in Empel begon zeven jaar geleden met een ijscorner van Carte d’Or. Inmiddels trekt die ijscorner veel gasten en niet alleen in de zomer! Assistent-bedrijfsleider Vera Teurlings: “Het ijs is zowel ’s zomers Front of House als in de winter Back of House, een echte eyecatcher.”

Foto's: Pim Ras

In het oude, pittoreske dorpje Empel, vlak bij Den Bosch, ligt aan een dijk De Lachende Vis. Het eetcafé heeft – net als de omgeving zelf – een rijke historie. De naam verwijst nog naar de vele vissers die elkaar vroeger, toen het nog een stamcafé was, ontmoetten. Nog steeds komen hier veel gasten uit de omgeving. Maar ook dagjesmensen en toeristen weten De Lachende Vis te vinden. Voor een borrel, voor de saté of spareribs, maar ook steeds vaker voor de ijscorner van Carte d’Or. ’s Zomers wordt hier het ijs direct in hoorntjes of bakjes geschept. In de winter gebeurt dat minder, maar wordt de ijscorner actief ingezet voor de desserts die op de menukaart staan.

*Tekst gaat verder onder de foto

IJssmaken-Carte-D'Or
IJssmaken Carte d'Or

Keuken ontlasten

Vera werkt sinds negen jaar in het café. Eerst als stagiaire in de bediening, waarna ze al snel doorgroeide. Om de keuken in tijden van drukte en personeelskrapte te kunnen ontlasten, bedachten zij en haar collega’s vijf jaar geleden een manier om zelf een bijzonder dessert te kunnen maken. En dat werkte! Vanuit de serre werden voortaan mooi opgemaakte ijsdesserts geserveerd, met het Carte d’Or-ijs als basis. Het schepijs is een groot succes. Vera: “De desserts vlógen er die eerste jaren direct doorheen. Inmiddels hebben we alle smaken van Carte d’Or in de ijscorner en komen de gasten hier ook echt voor het ijs.”

‘Om de keuken te ontlasten maken wij zélf de ijsdesserts op en dat werkt!’

Carte d’Or als hardloper: 700 bakken per jaar

De Lachende Vis verkoopt rond de zevenhonderd bakken Carte d’Or-ijs per jaar. Vera: “Het ijs is een van onze vijf hardlopers. We hebben zelfs een jaar gehad dat het ijs boven het bier eindigde!” Niet alleen in de zomer, ook in de winter loopt de ijsverkoop goed. “In de zomer doen vooral Yoghurt mango passiefruit, framboos-sorbet en Yoghurtijs-bosvruchten het goed. In de winter zijn dat: karamel, pistache en vanille-cookies. Daarnaast zijn er smaken die we zowel in de zomer als in de winter bieden. En naast de vaste smaken zijn er ook wisselende smaken voor de variatie.”

Mooie ijsdesserts versterken gastbeleving

Over het ijs als dessert: “Sowieso is het ijs op zich al een eyecatcher: Carte d’Or komt al prachtig opgemaakt in bakken binnen. Heel verleidelijk voor gasten. Als wij dan ook nog aandacht besteden aan de opmaak van het totale dessert, werkt dat. Gasten zijn altijd blij verrast als we het ijsdessert uitserveren. Het draagt bij aan de gastbeleving. En we zijn allemaal creatief, proberen steeds weer nieuwe ijsdesserts te bedenken. De samenwerking met Carte d’Or is tóp. Een paar keer per jaar nemen we samen alles door en vaak krijgen we (inspiratie)tips, waar we graag gebruik van maken.” Voor dit seizoen heeft De Lachende Vis de kaart verrijkt met de Rum-cherry (zie kader). “Lekker nostalgisch, vooral de wat oudere gasten kunnen dat waarderen.”

*Tekst gaat verder onder de foto

Ijs-Carte-Dor
IJscorner Carte d'Or

Boerenjongens en zoete siroopkersen

Cherry-Rum-Ijs-Carte-Dor

Dit nieuwe ijsdessert op basis van Carte d'Or zet eetcafé De Lachende Vis deze winter op de kaart: Boerenjongens en zoete siroopkersen. Een lekker dessert om het warm van te krijgen!

Ingrediënten:

  • Rum-rozijnenijs van Carte d’Or
  • Siroopkersen
  • Een toef slagroom

Bereiding:

Schep het rum-rozijnenijs in een mooi hoog glas en bedek het met een laagje siroopkersen. Vul het glas op met een flinke toef slagroom en garneer het met een takje munt.

Ook benieuwd wat Carte d’Or voor jouw zaak kan betekenen? Ontdek het premium assortiment Carte d'Or-schepijs door op onderstaande rode knop te klikken!

Carte d’Or-schepijs kopen doe je bij Unilever Partners | Unilever Partners

Artikel delen