Terrassen op 28 april open, met restricties

Tags: terras

Terrassen op 28 april open, met restricties

Vandaag zijn er na lange tijd van geduld en beperking versoepelingen aangekondigd. De ‘harde lockdown’ lijkt vanaf woensdag 28 april verleden tijd. Naast het openen van terrassen, met veel restricties, en het afschaffen van de avondklok, wordt ook winkelen weer toegestaan.

Foto: Pim Ras

Opluchting

Tijdens de persconferentie van dinsdagavond 20 april was het hoge woord eruit. Er is volgens demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge, ruimte voor versoepelingen. We zijn er nog niet, maar het kabinet ziet genoeg redenen om toch uit de harde lockdown te komen. Een opluchting voor heel het land, met uitzicht naar een vrijere samenleving.

Druk op zorg, toch versoepelingen

Ondanks een enorme druk op de zorg, besluit het kabinet toch versoepelingen door te voeren. Eerder vandaag werd bekend gemaakt dat het gaat om de hoogste instroom van coronapatiënten dit jaar.

Versoepelingen

Voor verschillende branches, waaronder de horeca, duurde het wachten op versoepelingen te lang. Nu laat het kabinet de teugels enigszins vieren met het openen van de terrassen, wat een verlichting zou moeten zijn.

Sligro den BoschParade st. JanFoto ; Pim Ras

Onder de aangekondigde versoepelingen vallen onder andere de volgende:

  • Einde van de avondklok
  • Winkels en markten mogen open (winkels tot 20:00 open)
  • Terrassen open tussen 12.00 uur en 18.00 uur

Voor het openen van terrassen geldt wel maximaal twee bezoekers per tafeltje, of meerdere mensen die tot één huishouden behoren. En met altijd de 1,5 meter afstand behouden. Het maximale aantal personen per terras beperkt zich tot vijftig.

De evenementen van Fieldlab krijgen wel meer beperkingen opgelegd. De grote al geplande evenementen worden vooralsnog afgelast.

Entree staat 10 dagen vanaf de aankondiging in het teken van de heropening van de terrassen. Blijf op de hoogte van nieuws en ondernemersverhalen. 

Tags: 
Artikel delen