14 en 15 maart: meld je gratis aan voor hotelbeurs Independent Hotel Show in RAI Amsterdam

Independent Hotel Show

14 en 15 maart: meld je gratis aan voor hotelbeurs Independent Hotel Show in RAI Amsterdam

Op 14 en 15 maart vindt de Independent Hotel Show plaats in RAI Amsterdam. Meer dan 200 exposanten en 40 industry-leaders laten de laatste ontwikkelingen zien op hotelgebied. Het overkoepelende thema is: The Five Senses of Hospitality. Gebruik de code ENTR33 zodat je geen € 90 hoeft te betalen voor je ticket. 

Schrijf je hier gratis in!


"Een hotel draait al lang niet meer alleen om een goed bed en een fijne douche", zegt event manager Mieke Berkers. "Kwaliteit en luxe zit hem steeds meer in de details. Hoe voelt een laken aan, welke geuren zijn er in de hotelkamer, hoe veranderden de verlichting en muziek mee met het moment, wat proef je tijdens het ontbijt, hoe is een kamer ontworpen? Een hotel is een totaaltheater, alle verschillende facetten samen bepalen de kwaliteit en luxebeleving van een hotel en versterken het hotelconcept. De gast wordt steeds kritischer en hoteliers willen voorop lopen. Hotels worden steeds meer een ontmoetingsplek waar gelijkgestemden wonen, werken en ontspannen."

Zorgvuldig geselecteerd

De Independent Hotel Show is het boetiek-evenement waar de smaakmakers van de hotelindustrie bijeen komen. De ruim tweehonderd bedrijven die op IHS staan zijn zorgvuldig geselecteerd. Zij laten de trends zien die komende jaren belangrijk worden in hotels. Ontwikkelingen op het gebied van design, maar bijvoorbeeld ook innovaties op het gebied van personeelsmanagement, marktontwikkelingen, technologie, food & drinks en duurzaam ondernemen. Tijdens een uitgebreid seminar-programma in de Hotel Vision en Hotel Business Space worden de hotelmanagers bijgepraat door de belangrijkste experts en krijgen zij inzichten, actuele informatie en een dosis inspiratie.

'Een hotel is een totaaltheater'

Circulair lab

Bezoekers zullen voornamelijk bestaan uit het management van onafhankelijke, luxe en boetiekhotels, maar  er zullen ook vertegenwoordigers van toonaangevende internationale hotelketens zijn. Er zijn tal van speciale ruimtes en mogelijkheden om elkaar te ontmoeten te netwerken met de industrie. Zoals de Social Business Space, waar ideeën en ervaringen worden uitgewisseld tijdens kleinschalige rondetafelgesprekken. Nieuw is het Circular Lab, een inspirerende plek waar het helemaal draait om circulair ondernemen en duurzame producten. Veel startups laten hier de nieuwste duurzame designoplossingen zien.

*Tekst gaat verder onder de foto's.

Credits Independent Hotel ShowImage Solutions_2
Credits Independent Hotel ShowImage Solutions_3 Credits: Independent Hotel Show/Image Solutions_4

Het programma

Twee dagen lang is er een uitgebreid seminarprogramma. Op de Hotel Innovation Stage brengen experts en innovators de nieuwste trends voor de hotelsector in de vorm van flitsende presentaties. Zo vertellen modeontwerpers over het veranderende hoteluniform en is er een presentatie over het vervoersmiddel van de toekomst.

Op de gloednieuwe Hotel Business Stage zijn er diverse presentaties en paneldiscussies. Zo presenteert Google een onderzoek over de verwachtingen van de reiziger ten opzichte van 2019. Ook is er een sessie over de nieuwste trends op het gebied van eten en drinken onder leiding van trendwatcher Gijsbregt Brouwer. In de exclusieve Social Business Space ontmoeten hoteliers en de marktleiders uit de industrie elkaar.

Independent Hotel Show Awards

Op de Hotel Innovation Stage worden voor het eerst ook de IHA Awards uitgereikt voor onder andere de Independent Hotelier Of The Year, het Hotel Concept Of The Year en het Hotel Partnership Of The Year. Vanaf nu is het mogelijk om hotels en hoteliers hiervoor te nomineren. Een onafhankelijke vakjury bepaalt de genomineerden waar vervolgens op gestemd kan worden. De winnaars worden tijdens het hotel-event bekendgemaakt.

INDEPENDENT HOTEL SHOW

De Independent Hotel Show Amsterdam vindt voor de derde keer plaats in RAI Amsterdam. Het evenement, dat al sinds 2012 in Londen wordt georganiseerd, richt zich op de onafhankelijke hotelier uit onder meer Nederland, België en Duitsland.

Artikel delen