Wat levert een zonnecarport bij een restaurant of hotel precies op?

Advertorial - GroenLeven - Header

Wat levert een zonnecarport bij een restaurant of hotel precies op?

Wil je verduurzamen en beschik je over een parkeerterrein? Investeren in een zonnecarport biedt meerdere voordelen. Zo wek je zelf groene stroom op, bied je laadmogelijkheden voor gasten met een elektrische auto en kunnen gasten overdekt parkeren. GroenLeven helpt om de overstap naar groene energie te maken. 

Er zijn verschillende manieren om de energiekosten te drukken, maar er is er maar één die tegelijkertijd ook comfort en extra service biedt aan jouw klanten. Namelijk een zonnecarport. Zo wek jij zelf groene stroom op voor je organisatie en bied je een overdekte parkeerplek voor je gasten met mogelijkheid om hun elektrische auto op te laden. Een win-win!

Wil je weten wat de voordelen zijn van een zonnecarport voor jouw hotel of restaurant?

Download de whitepaper
 

De voordelen van een zonnecarport 

Een zonnecarport heeft voordelen voor zowel jou als ondernemer, als voor je gasten. Een belangrijk voordeel is dat je grip hebt op de energiekosten. Met een horecaonderneming weet je als geen ander hoe hoog de kosten oplopen in het hoogseizoen, al helemaal in de gekte van afgelopen tijd. Hoe fijn is het als je zelf stroom opwekt en daardoor minder afhankelijk bent van de fluctuerende prijzen?   

Naast het in eigen hand hebben van het opwekken van energie, kan een zonnecarport ook een extra verdienmodel voor je betekenen. Door laadpalen te installeren, die stroom krijgen van de zonnecarport, kunnen jouw gasten hun elektrische auto opladen. 

Dat is dan ook direct een groot voordeel voor de gasten. Steeds meer mensen rijden in een elektrische auto. Over niet al te lange tijd wordt dat ook de norm. Door jouw gasten een laadmogelijkheid te geven, speel je in op de toekomst van service verlenen. Maar ook voor gasten zonder een elektrische auto biedt een zonnecarport comfort. Ze parkeren de auto dan niet op een open terrein, waar het weer invloed heeft op hun auto, maar op een overdekte en beschutte plek. 

Zonnecarport afgestemd op jouw locatie 

Misschien zie je niet helemaal voor je waar een zonnecarport kan staan op jouw terrein. Staat het dan niet in de weg van je onderneming of het gehele mooie plaatje? Daar komen de experts van GroenLeven in beeld. Wij maken samen met jou een plan voor een optimale plaatsing van de zonnecarport. Niet alleen optimaal voor het opwekken van stroom, maar ook voor het aanzicht van je onderneming. Ook kijken we naar welke extra opties je kunt toevoegen, zoals laadpalen. Zo heb je een zonnecarport die volledig afgestemd is op jouw locatie. 

Artikel delen