Restaurant Noma*** uit Kopenhagen sluit eind 2024

NOMA Denemarken

Restaurant Noma*** uit Kopenhagen sluit eind 2024

Het beroemde restaurant Noma uit Kopenhagen, bedeeld met drie Michelinsterren, gaat eind 2024 de deuren sluiten. Dat werd gisteren bekendgemaakt in de New York Times. Eigenaar Chef René Redzepi vindt de hoge werkdruk niet langer verantwoord.

Noma in Kopenhagen, het beste restaurant ter wereld, bracht gisteren naar buiten dat ze eind 2024 sluiten. In de krant New York Times zei René Redzepi, eigenaar van Noma in Kopenhagen, dat de extreem hoge standaarden in sterrenrestaurants zoals het zijne ‘niet houdbaar zijn’.

Over Noma

Het sterrenrestaurant opende twintig jaar geleden en maakte gauw naam in de internationale topgastronomie. De keuken runt Redzipi: een chef die bekend staat om bezig te zijn met de toekomst van eten. Zo werd de New Nordic Cuisine groot door zijn hyperlokale werkwijze. Zijn gerechten maakt hij met ingrediënten die lokaal zijn gevangen of gefokt. Het menu van 465 euro bevat tot wel twintig (!) gangen en wisselt continu. 

Noma deelt het volgende op hun socialkanalen: "Om Noma te blijven, moeten we veranderen. Daarom, beste gasten en vrienden, willen we opwindend nieuws delen. De winter van 2024 wordt het laatste seizoen van Noma zoals we het kennen. We beginnen aan een nieuw hoofdstuk: Noma 3.0. We hopen dat je met ons meegaat op deze nieuwe reis."

The World's 50 Best Restaurants

Noma voerde maar liefst vijf keer de prestigieuze lijst The World’s 50 Best Restaurants aan. Wie op nummer 1 heeft gestaan, kan niet meer in de lijst komen en krijgt een vermelding in de lijst Best of the Best. Een interessante beslissing die de organisatie nam in 2019.

Artikel delen