Westcord Hotels start met hybride evenementen

Westcord Hotels start met hybride evenementen

WestCord WTC Hotel Leeuwarden opent de grootste hybride vergaderlocatie van Noord-Nederland. Met eigen regiecentrum, vernieuwd dynamisch plafond en fysieke capaciteit van 200 personen. In samenwerking met audiovisuele partner MHB maken ze ruimte voor hybride evenementen, waarbij maatregelen rondom covid-19 kunnen worden nageleefd tijdens de bijeenkomsten.

Hybride evenementen

Door te investeren in audio- en videotechniek is het WestCord WTC Hotel volledig ingericht op het aanbieden van hybride evenementen. Met de huidige RIVM-richtlijnen is de capaciteit van evenementenlocaties drastisch verlaagd. De vraag naar ruimtes voor hetzelfde aantal personen blijft echter gelijk. Daarom sloegen WestCord WTC Hotel Leeuwarden samen met MHB de handen ineen om zo toch aan de vraag van eventplanners te kunnen voldoen.

Voor bedrijven en instanties zijn samenkomsten tegenwoordig een stuk lastiger te plannen, met name voor noodzakelijke bijeenkomsten. Door over te stappen op hybride evenementen is dit verleden tijd. Een deel van de gasten kan op locatie worden ontvangen en overige gasten kunnen vanaf een andere locatie online deelnemen. Een concept wat in het WTC Hotel Leeuwarden snel werd gerealiseerd.

hybride evenementen vergaderruimte westcord hotelsDigitale interactie

Met in achtneming van alle maatregelen biedt het WTC Hotel plaats aan 200 personen voor een evenementen. Alle overige gasten kunnen deelnemen via een interactieve livestream die wordt aangestuurd vanuit een eigen, op locatie ingerichte, regiecentrum van MHB. In een interactieve livestream kunnen gasten die digitaal deelnemen ook vragen stellen die via een host op locatie doorgegeven worden aan een spreker.

Grotere capaciteit dan voorheen

Met een vernieuwd dynamisch plafond, bestaande uit een hangende truss-constructie, is het WTC Hotel multifunctioneel op gebied van audiovisuele techniek. Aan de truss-constructie hangt een verlichtingsplan welke is afgestemd op videotechniek. Ook is elk evenement met het vernieuwde plafond naar gewenste sfeer in te richten.

Digitaal deelnemen

Zo kan het plafond verlaagd worden om een intiemere sfeer te creëren. Naast hybride evenementen zijn er ook full-digital mogelijkheden waarbij alle deelnemers digitaal deelnemen aan een vergadering of presentatie. Daarmee is de capaciteit van WestCord WTC Hotel groter dan voorheen.

‘’De vraag naar fysieke en hybride evenementen groeit’’

Chantal Dompeling, Sales Manager bij WestCord Hotels: ‘’We merken dat veel eventplanners weer voorzichtig naar mogelijkheden vragen. Er wordt veel gebruik gemaakt van videomeetings vanuit huis. Toch zien we dat de vraag naar fysieke en hybride evenementen weer groeit. Daarom bieden we graag een passend aanbod in onze grootste meetings en events locatie van Noord-Nederland.’’

One-stop-shop

Met de nieuwste techniek en ervaren meetings en events collega’s biedt WTC Hotel Leeuwarden de grootste evenementenlocatie in Friesland. Met maar liefst 14 moderne zalen en 3400 vierkante meter is afstand houden geen enkel probleem. In combinatie met professionele hybride mogelijkheden is geen enkel evenement meer te groot.

Over WestCord Hotels

WestCord WTC Hotel Leeuwarden is onderdeel van WestCord Hotels. WestCord Hotels is een hotelgroep met 15 hotels in Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden, Delft, Garderen en op de Waddeneilanden Vlieland, Terschelling en Ameland. In 2021 opent een nieuw WestCord hotel in het centrum van Groningen. WestCord Hotels is een Nederlands familiebedrijf en bestaat sinds 1968.

Artikel delen