De feestdagen, een magische tijd waar gasten komen om te genieten met dierbaren. Samen met je team bezorg je gasten een onvergetelijke herinnering. Echter bestaan deze dagen voor de horeca voornamelijk uit: rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Hoe maak je deze dagen voor je horecapersoneel nét zo onvergetelijk? Onder dit artikel vind je een whitepaper met alle tips!
Brief jouw horecamedewerkers tot in detail. Vertel ze over de menukaart, het wijnarrangement, foodpairing en laat ze vooral proeven. Je kunt pas wat aanraden als je weet waar je het over hebt.
Tijdens de kerstdagen heerst er altijd een bepaalde spanning onder het personeel. Wanneer de medewerkers goed voorbereid zijn kunnen ze zelfverzekerder op de werkvloer staan en neem je iets van die spanning weg. Zij kunnen zich nu volledig storten op het neerzetten van een leuke beleving.
Maak van de voorbereiding alvast een minikerstfeest. Laat jouw collega’s alles proeven tijdens een teamdiner. Zo weten ze exact wat ze de gasten voorschotelen én werk je aan teambuilding.
Werken tijdens de feestdagen heeft zo zijn voor- en nadelen. Naast dat iedereen meer betaald krijgt wil je ze nog meer bieden om ze over de streep te trekken. Maak de voordelen onweerstaanbaar zodat al jouw medewerkers bereid zijn om zich aan te bieden om te werken.