WK bij café De Blaffende Vis: ‘Het wordt gegarandeerd volle bak’

Café De Blaffende Vis

WK bij café De Blaffende Vis: ‘Het wordt gegarandeerd volle bak’

Voor het eerst in jaren organiseert café De Blaffende Vis straks weer een ouderwets voetbalfeestje. Hoewel; de timing maakt dit WK net even anders dan alle andere.

Café De Blaffende Vis staat in Amsterdam en omstreken bekend om zijn legendarische Koningsdaguitingen aan de gevel. Maar ook bij andere evenementen weten de gasten het café te vinden. Jort Vos, die samen met Bob Brockhoff de zaak runt, heeft dan ook veel zin om dit najaar een oranje feestje te bouwen in zijn kroeg: “Qua versiering gaan we minder groots uitpakken dan met Koningsdag, maar van een afstand is absoluut te zien dat er bij ons voetbal gekeken wordt.” 

Buurtfunctie 

De kroeg in de Amsterdamse Jordaan is geliefd onder buurtgenoten. Het is een relatief klein café met grote aantrekkingskracht; in het weekend bezoeken ook veel gasten uit de rest van de stad en daarbuiten de zaak. “Gasten waarderen hier de goed getapt biertjes, de lekkere daghap en de sympathieke prijzen,” vertelt Vos. Hij wil de buurtfunctie van het café niet uit het oog verliezen tijdens het WK. “Aan extra marketingactiviteiten gaan we niet beginnen, het wordt gegarandeerd volle bak. De drukte vraagt misschien om kaartverkoop, maar dat gaat niet goed samen met onze rol in de buurt. We willen toegankelijk blijven. Als we toch op kaartverkoop overgaan, is dat puur om chaotische taferelen te voorkomen.” Uitwijken naar buiten behoort door de timing niet tot de mogelijkheden, vertelt Vos: “Bij andere voetbalevents hangen we schermen buiten. Maar de terrasvergunning loopt tot 1 november, ik verwacht niet dat er een uitzondering gemaakt wordt voor het WK. Al is de gemeente misschien milder als we de finale halen.” 

Commerciële kansen

De wedstrijdtijden – de eerste wedstrijden starten om 16 of 17 uur – bieden extra commerciële kansen, meent Vos: “Na de wedstrijd hebben gasten ongetwijfeld honger. We gaan dus een lekker aangekleed broodje hamburger aanbieden of iets vergelijkbaars, anders zijn we ze kwijt. En dan moet de avond nog beginnen.”

Bakje nootjes

Heeft Vos nog tips voor collega-ondernemers? “Houd je aanbod beperkt en simpel. Een biertje en een bakje nootjes op de bar zijn vaak genoeg. Gasten zijn al lang blij dat ze weer samen een potje voetbal kunnen kijken in de kroeg. Zorg ook voor goed beeld en geluid, en test dat ook. Een open deur misschien, maar je zal niet de eerste zijn bij wie het misgaat.” 

Artikel delen