NLse aftrap World Class 2020

NLse aftrap World Class 2020

Op maandag 3 februari vond de World Class Studios 2020 plaats in Hotel Okura Amsterdam. Een groots opgezette inspiratiedag waaraan ruim 130 bartenders uit heel Nederland deelnamen.

Tekst: Ingmar Voerman

De World Class Studios is de Nederlandse aftrap van de 2020-editie van de meest prestigieuze cocktailcompetitie ter wereld. Over een half jaar eindigt de competitie met de wereldfinale in Sydney.

Sterreneninspiratie

Een volle zaal bartenders beleefden de kookdemonstraties van sterrenchefs Onno Kokmeijer (Ciel Blue**), Masanori Tomikawa (Yamazoto*) en patissier Liro Henila (Okura). Zij kookten speciale gerechten geïnspireerd op Ketel One Vodka en Zacapa Rum, die vervolgens werden uitgeserveerd voor alle aanwezigen.

Presentaties

Helena Henneveld, Brand Ambassador Ketel One Vodka, presenteerde met ‘the sweet spot’ een interactieve sessie over lokaliteit, de veelzijdigheid van lokale, rauwe honing en alternatieve ‘sweetners’ als dadelsiroop en kokosnectar. Host van de dag, Diageo Reserve Brand Ambassador Maurits Wetemans, dook diep in de materie van houtrijping en Zacapa rum: from cask to cocktail. World Class Bartender of the Year 2019 James Chaib vertelde over zijn ervaringen in de Global Finals en Ingmar Voerman gaf de bartenders tips en tricks vanuit zijn ervaring als jurylid.

Wetemans over het event: “Dat we vandaag zo’n goede opkomst van bartenders hadden, gaf ons een unieke mogelijkheid om onze kennis en inspiratie breed te delen. De exceptionele chefs van Okura Amsterdam gaven vandaag een glans om niet snel te vergeten.”

Entry Challenge

De aftrap van de competitie, de World Class Entry Challenge, staat in het teken van Zacapa rum en houtrijping. Aan deze voorrondes, die plaatsvinden in Amsterdam, zullen zo'n vijftig bartenders meedoen uit heel het land. In april of mei wordt de top 10 bartenders onthuld, die samen in de halve finale gaan strijden om een finaleplaats.

Op 16 juni nemen de drie finalisten het tijdens de Northern European Finals het tegen elkaar op. Aan het eind van de dag wordt de winnaar bekend gemaakt. Voor hem of haar begint het echte avontuur dan pas. Er zullen maanden hard werken en voorbereiden volgen om rond begin september te kunnen schitteren op de World Class Global Finals 2020 in Sydney.

Bartender kunnen hun zich aanmelden voor 28 februari op theworldclassclub.com.

Artikel delen