YB zet als eerste horecaketen wereldwijd de CO2e op de kassabon

YB by Yoghurt Barn locatie en kassabon

YB zet als eerste horecaketen wereldwijd de CO2e op de kassabon

Horecaketen YB by Yoghurt Barn met vestigingen in onder andere Amsterdam, Breda, Den Bosch, Utrecht en Rotterdam zet vanaf 2023 de CO2e per gerecht op de kassabon. YB is hiermee de eerste horecaketen wereldwijd die dit doet. “Niet omdat de getallen (vooralsnog) iets zeggen, maar omdat we geloven dat dit de toekomst is.”

Impact maken

De horecaketen zet de CO2e per gerecht op de kassabon vanaf begin volgend jaar om bewustwording te creëren onder gasten. YB wil hiermee laten zien dat je met lekker eten ook impact kunt maken.
'We willen in transparantie de juiste keuzes kunnen bieden en maken'

Wouter Staal, oprichter van YB: “We doen dit niet omdat de getallen (vooralsnog) iets zeggen, maar omdat we geloven dat dit de toekomst is. We willen in transparantie de juiste keuzes kunnen bieden en maken. Met vergelijk naar dagelijkse routines willen we bewustwording creëren. Door vergelijkingen met standaard (vaak dierlijke) alternatieve gerechten voor ontbijt, lunch of tussendoortje, hopen we gedragsverandering te realiseren.”

Eerste mijlpaal

Staal vertelt dat de nadruk altijd ligt op het meten en reduceren van broeikasgassen. “We liggen op schema om eind volgend jaar ons gestelde doel van 50 procent reductie in Scope 3 vs. 2020 te hebben gerealiseerd. Een eerste mijlpaal naar net zero en net positive. Tot die tijd overcompenseren we alles wat nog overblijft en beloven we de gast en consument dat zij samen met ons een positieve impact maken.”

YB Yoghurt Barn-Kassabon-CO2e

 
Artikel delen