Heropening: dit verwachten de gasten

Heropening: dit verwachten de gasten

Door een online enquête heeft Bureau Fris in samenwerking met House of Watt een beeld geschetst van wat gasten van de 1,5 meter horeca verwachten.

Aan de enquête hebben meer dan 550 respondenten deelgenomen, waarvan 65% vrouw en 35% man. Lees hieronder het resultaat van het onderzoek.

Resultaten

  • De vormen van horeca die het meest worden gemist zijn restaurants (78%), cafés (51%) en eetcafés (43%). 
  • Tijdens de intelligente lockdown maakt zo'n 88% gebruik van restaurants met bezorgservice. En 64% zal dit ook blijven doen na deze periode. Van de respondenten heeft 75% nog niet eerder besteld bij deze restaurants.
  • Het invoegen van shifts of tijdvakken in de horeca wordt absoluut geaccepteerd en beoordeeld met een 7,4.
  • Meer dan de helft van de respondenten heeft begrip voor het hanteren van hogere prijzen in het weekend. 
  • Een minimale besteding per shift wordt daarentegen als minder acceptabel beoordeeld. 
  • Maar liefst 89% behoudt graag de 1,5 meter afstand in een restaurant.
  • Over het algemeen is men het eens met schermen tussen de tafels, maar ziet dit niet als een noodzaak. 
  • Ook heeft meer dan de helft van de respondenten begrip voor een gezelschap van maximaal vier personen. Dit wordt beoordeeld met een 7,2.
  • Wanneer het personeel handschoenen en mondkapjes zal dragen wordt dit geaccepteerd maar tevens niet als absolute noodzaak gezien.
  • Het gebruik van wegwerp borden en bestek is daarentegen een absolute no go
Tags: 
Artikel delen