bedenker strandpicknick Wouter van Raaij
Branchenieuws

Via platform veilig eten bestellen op strand

Haagse strandondernemer heeft dé oplossing voor de 1,5 meter regel bij strandpaviljoens: een platform voor het online bestellen van manden met maaltijden en drankjes om op het strand te nuttigen. 

Een jaar geleden lag het idee al klaar bij zeilschooleigenaar Wouter van Raaij. Een idee dat in eerste instantie alleen voor extra omzet en exposure zou zorgen bij strandpaviljoenhouders, is nu een noodzaak geworden voor het probleem waar horeca ondernemers mee kampen. Strandpicknick.nl is een online platform voor de plaatsing en acceptatie van maaltijd- en drankbestellingen. De basis is het afhalen van picknickmanden/-kratten bij strandpaviljoens om deze vervolgens op het strand te nuttigen. Het reserveringssysteem is eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Horeca ondernemers kunnen zich aanmelden via de website en verschillende producten aanbieden. Bijvoorbeeld een ontbijtmand, een lunchmand en/of een borrelmand.

Ombouwen en schuiven met inrichting 

Nu er een gedeeltelijke heropening aan komt, wordt er druk omgebouwd en geschoven met de inrichting om weer veilig aan het werk te kunnen. Maar de vraag blijft hoe social distancing gaat uitpakken voor een sector die drijft op social gathering. Door de 1,5 meter regeling, kunnen strandpaviljoenhouders veel minder gasten ontvangen.  Van Raaij: “Het strand biedt wel voldoende ruimte om afstand te houden, maar gasten missen de beleving van luxe. De vraag is hoe geef je badgasten een goed gekoelde wijn of lunch in je favoriete strandpaviljoen, maar dan 100 meter verder op het strand? Dit gemak kun je met je zelf meegesjouwde koelbox en plastic bekertjes niet evenaren.” 

Online bestellen 

Bij het online platform strandpicknick.nl kunnen badgasten een picknick bestellen bij hun favoriete strandpaviljoen. Dit ‘luxe take-away concept’ heeft extra aandacht voor beleving, service, gemak en aankleding. Strandpaviljoens geven hun eigen invulling aan de picknick. Het is wel belangrijk dat de strandpicknick het gevoel van luxe van eten en drinken bij de strandpaviljoens evenaart. Duurzaam werken draagt hier aan bij. Het gebruik van plastic is daarom ook uit den boze en er zullen zoveel mogelijk ‘no waste’ oplossingen worden bedacht wat betreft de verpakking van de strandpicknick. Aanbieders van de beste, duurzame en verantwoorde picknick krijgen een betere plaats in de ranking. Het gevoel van luxe, zit in de verzorging. Gekoelde dranken worden koel geserveerd en warme gerechten zijn warm. De afwas hoef je niet te doen. Na de picknick, breng je de mand met vuile afwas weer terug. S

 

Reacties

Reactie toevoegen