Meld je aan voor de Food Waste Challenge

Meld je aan voor de Food Waste Challenge

De Rabobank daagt horeca uit: meld je horecabedrijf aan voor de Food Waste Challenge. 

Wist je dat 14% van alle voedselverspilling plaatsvindt in de horeca? Dat is voor de Nederlandse horeca maar liefst ruim 51 miljoen kilo voedsel. Voedsel dat de wereld hard nodig heeft en wat een verliespost is voor de horeca. De Rabobank biedt nu samen met de coalitie Samen tegen Voedselverspilling de kans om met verspilling binnen jouw bedrijf aan de slag te gaan.

Voordelen
Naast dat het verspillen van voedsel natuurlijk hartstikke zonde is, levert het je ook al snel twee voordelen op. Als je voedselverspilling terugdringt levert je dit ten eerste een financieel voordeel op, omdat je kosten zullen dalen. Daarnaast draagt het aanpakken van verspilling ook bij aan het verminderen van de CO2-impact op het klimaat. En deze cijfers kun jij ook voor jouw horeca onderneming inzichtelijk maken.

Hoe werkt de Food Waste Challenge?
Samen met jouw werknemers of collega’s ga je aan de slag om voedselverspilling binnen jouw horecaonderneming inzichtelijk te maken en terug te dringen. Maar dit hoef je natuurlijk niet alleen te doen. Wastewatchers en Hotelschool The Hague komen eenmalig bij je langs voor een korte intake en begeleiden jullie met deze challenge door middel van tips en (meet)tools. Hierdoor krijg je al snel inzicht in het besparingspotentieel; zowel in kilo’s, euro’s als in CO2-impact. Zo verdien je meer door minder te verspillen. 

Aanmelden kan hier t/m 27 september.

Estée Strooker van restaurant ’t Amusement in Arnhem gaat hier ook mee aan de slag. En heeft als doel om maar liefst 300 kg te verminderen binnen een jaar. Zij roept in een video haar collega’s op om haar voorbeeld te volgen.

 

Artikel delen