Inschrijven Slag op de Schelde 2020 geopend
Branchenieuws

Inschrijven Slag op de Schelde 2020 geopend

Op 12 mei 2020 wordt voor de zesde keer de kookwedstrijd Slag op de Schelde georganiseerd en daarvoor is de inschrijving geopend.

Chefs en sous-chefs uit de Benelux kunnen zich voor de wedstrijd aanmelden. Er wordt gekookt met asperges en een product uit de Oosterschelde, en dat op een schip varend over de Oosterschelde. Vorig jaar won het team van Marco van de Wijngaard van restaurant ’t Amsterdammertje*. De persprijs ging naar team Sibrecht Benning van De Sjalot (gesloten).

XL editie

Dit jaar wordt voor het eerst de XL editie gehouden. Het schip is nog groter, er is nog meer entertainment en er is nog meer interactie met de gasten. Penningmeester Jorick Cardon: “We zien graag dat alle gasten aan boord nu ook de gerechten van alle deelnemers beleven. Zo gaan we met zijn allen proeven wat de culinaire top kan maken met onze regionale heerlijkheden.” Het schip kan dit jaar meer dan vierhonderd gasten. De gerechten worden beoordeeld door de vakjury. De persprijs, die afgelopen jaar werd beoordeeld door Astrid Schreuder (AstridsTaste) en Herlinda de Klerck (Passion Hi), komt dit jaar te vervallen. De organisatie ´Stichting Slag op de Schelde´ is in handen van enkele Zeeuwse chefs en een sommelier.

Jury

De gerechten worden geserveerd aan de vakjurytafel en aan een aantal VIP-gasten. De vakjury wordt gevormd door onder andere meesterkok en juryvoorzitter François Geurds en SVH meester gastheer Leon IJpelaar (voormalig maître) van FG Restaurant**, meesterkok Daniël Lassaut van Escoffier Benelux en Laurent Smallegange van Restaurant Spetters* die de gerechten en de drank-spijscombinaties beoordelen. Ook de VIP-gasten krijgen de wedstrijdgerechten geserveerd, waarbij de sommelier van het team bijpassende dranken schenkt. De beoordeling van de VIP-gasten bepaalt voor 50% welk team de publieksprijs wint. Alle andere gasten aan boord krijgen de amuseversie van de gerechten geserveerd, waarmee ze de overige 50% bepalen.

De inschrijving is geopend tot 16 maart 2020.

 

Reacties

Reactie toevoegen