Coronavirus zorgt voor uitstellen evenementen
Branchenieuws

Coronavirus zorgt voor uitstellen evenementen

Messe Düsseldorf GmbH stelt de beurzen ProWein, wire, Tube, Beauty, Top Hair en Energy Storage Europe uit wegens het coronavirus. 

[Update] In nauwe coördinatie met alle betrokken partners zal het bedrijf onmiddellijk alternatieve beursdata bespreken om te garanderen dat de planning betrouwbaar kan doorgaan. Bekend is geworden dat ProWein een jaar is uitgesteld en nu van 21 tot en met 23 maart 2021 wordt gehouden. 

Uitstellen korte termijn

Daarbij volgt Messe Düsseldorf de aanbeveling van het crisismanagementteam van de Duitse overheid om bij het maken van een risicobeoordeling van grote evenementen rekening te houden met de principes van het Robert Koch Instituut (een Duitse federale overheidsinstantie en onderzoeksinstituut dat verantwoordelijk is voor ziektebestrijding en preventie).Op basis van deze aanbeveling en de recente aanzienlijke toename van het aantal besmette personen, ook in Europa, heeft Messe Düsseldorf de situatie opnieuw beoordeeld. Daarbij komt nog de onzekerheid van veel exposanten en bezoekers voor de evenementen in maart en de gecompliceerde reissituatie, vooral voor internationale klanten. Werner M. Dornscheidt, CEO van Messe Düsseldorf GmbH: "Onze klanten, partners en medewerkers vertrouwen ons. Niet alleen als het gaat om de professionele en succesvolle afhandeling van grote internationale evenementen in Düsseldorf. Ze kunnen dit vertrouwen ook in ons hebben wanneer we beslissingen over kritieke situaties in het belang van hun veiligheid." 

Toekomstige beslissingen 

Thomas Geisel, burgemeester van de stad Düsseldorf en voorzitter van de raad van toezicht van Messe Düsseldorf GmbH: "Deze beslissing was niet gemakkelijk voor alle betrokkenen. Maar het uitstel op dit moment is noodzakelijk voor Messe Düsseldorf en haar klanten gezien de steeds dynamischer wordende ontwikkelingen." Er zijn momenteel geen plannen om de grote beurzen Interpack en Drupa, die in mei en juni in Düsseldorf worden gehouden, uit te stellen. Dornscheidt: "Natuurlijk nemen we de vragen van onze klanten over het coronavirus hier ook zeer serieus, dus zullen we de situatie tijdig evalueren in overleg met gezondheidsinstanties en partners om de juiste beslissingen te nemen.”

Berlijn doet ook mee

Ook het International Hotel Investment Forum is  verplaatst vanwege coronavirus. Dat maakte organisator Questex bekend. Het zal worden verplaatst van 2-4 maart naar 4-6 mei 2020. Het IHIF is 's werelds grootste en meest invloedrijke horeca-investeringsevenement. Het evenement vindt plaats op 4-6 mei in het InterContinental Hotel en het Pullman hotel in de Duitse hoofdstad Berlijn. "De gezondheid en veiligheid van onze deelnemers is voor Questex van het grootste belang. We hebben voortdurend gecommuniceerd met onze belangrijkste partners, sponsors en afgevaardigden en het is duidelijk geworden dat de meest voorzichtige actie is vereist: het evenement uitstellen", zo laat de organisatie weten middels een persbericht. "De investeringsgemeenschap van het hotel heeft er bij ons op aangedrongen om het evenement zo snel mogelijk te verplaatsen en de Intercontinental- en Pullman-hotel in Berlijn zijn zeer behulpzaam geweest."

Via digitale platformen 

"Dit was een zeer moeilijke beslissing, omdat velen ons vroegen om door te gaan met het evenement. Uiteindelijk is er geen groter belang dan de gezondheid en veiligheid. Dat zal altijd het leidende principe zijn dat ons bedrijf drijft", zegt Paul Miller, CEO van Questex. "Het spijt ons dat we onze afgevaardigden moeten teleurstellen, maar hun veiligheid en welzijn, evenals dat van onze presentatoren en medewerkers, moeten op de eerste plaats komen", aldus Alexi Khajavi, Managing Director EMEA. "We hebben de steun van onze industriepartners en IHIF zal zoals altijd beter en groter zijn". IHIF verbindt de ambitieuze, moedige en nieuwsgierige professionals die de wereld van de horeca-investeringen wereldwijd vormgeven. In deze tijd van onzekerheid zorgen we ervoor dat we de discussie over de deals en kansen voortzetten en de community blijven verbinden via onze digitale platformen.

 

Gerelateerd nieuws