Vegan Masters, de veganizer
Branchenieuws
Foto Pim Ras

Vegan Masters, de veganizer

Op de Horecava worden dit jaar veel veganistische producten gepromoot. Er is zelfs een deel met vegetarische en veganistische stands. Wat maakt Vegan Masters dan zo uniek?  

De ontwikkelaars hebben gebrainstormd met chefs, Jolanda van der Jagt van Yo Veggie World en een groep millenials en bestaande gerechten geveganized. In het arrangement vind je pizza tot burger en stamppot tot curry, alles veganistisch en met een eigen twist. Zo wordt er zo min mogelijk gebruikgemaakt van vleesvervangers. Ook staan de ‘Vegan Masters’ voor duurzaamheid. Ze berekenen van elk gerecht de milieu-voetafdruk en kijken hoe ze deze zo laag mogelijk kunnen krijgen. En maken ze consumenten bewust door de schade aan het milieu op de verpakking te vermelden. Vorig jaar ging de eerste dark kitchen van start. Maar daar bleef het niet bij. Eigenaar Danny Galliart: “Naast de ready to eat-maaltijden, binnen 30 minuten bij de consument bezorgd, bieden ze koelverse verpakte maaltijden voor thuis. En we ontwikkelen foodservice grab & go-punten op locatie.” 

Vegan Masters staat op de Horecava op stand 8.553.

Tags: 

Gerelateerd nieuws

Nieuws van de Horecava: donderdag
woensdag 15 januari 2020