VeggieWorld, niet alleen voor veganisten
Branchenieuws

VeggieWorld toont nieuwe producten

Afgelopen weekend vond het grootste plantaardige event van Nederland plaats: VeggieWorld.

De beurs is zeker niet alleen voor veganisten. Ook iedereen die nieuwsgierig is naar de vegan lifestyle en plantaardig eten ontdekt er de nieuwste trends. ProVeg Nederland heeft ongeveer 10.000 bezoekers mogen ontvangen.

Dit zijn enkele high lights: 

1.De vegan Bossche bol 
Vegans wachten al jaren op de eerste vegan Bossche bol. Soezenbeslag is enorm moeilijk te veganiseren, zeker voor het grote formaat van de Bossche bol. Het is daarom de heilige graal van het plantaardige gebak. De Vegetarische Snackbar ondernemer Jurgen Verwoerd is het gelukt en presenteert zijn Bossche bol op VeggieWorld. 

2. Nieuwe plantaardige macarons 
Smaakaron wilde een vegan macaron aan het assortiment toevoegen, maar dat ging nog niet zo makkelijk. Ze experimenteerde de afgelopen maanden met verschillende eivervangers. Uiteindelijk hebben ze de perfecte macaron ontwikkeld op basis van aardappeleiwit en zijn ze klaar om er de Europese markt mee op te gaan.

3. Vegan kaas
Na plantaardige melk en vegan burgers gaat vegan kaas voor de volgende plantaardige doorbraak zorgen in de retail, zo verwacht ProVeg. De ontwikkeling gaat snel. Er komen 7 verschillende kaasmakers naar VeggieWorld: Willicroft, Max&Bien, Happy Cashew, PETIT VEGANNE, Wilmersburger en Fermaggio en Fermè. Ze introduceren hun eigen kaas en hebben deze laten proeven aan het publiek.

 

 

Gerelateerd nieuws

Winnaars 1e Vegan Cheese Awards
woensdag 4 maart 2020
10x vegan innovatie op Horecava 2020
maandag 20 januari 2020
Inspirerende vegan horecaconcepten
donderdag 19 december 2019
Tips: vegan gerecht op de kaart
vrijdag 1 november 2019