Vervoort meubelen
Branchenieuws

Vervoort: "Kijk naar materialen uit de zorg"

Hoe kan een meubelleverancier ondernemers inspiratie, advies en hulp bieden in deze tijd? Maicol van den Oetelaar vertelt hoe Vervoort Meubelen het aanpakt.

Wat merken jullie bij Vervoort van de coronacrisis?

“Wij voelen het natuurlijk ook en merken het vooral in onze horecatak. Daar zijn de opdrachten veel minder, hoewel er links en rechts echt nog wel aanvragen lopen: de horeca zit niet stil. Maar we hebben als bedrijf het geluk dat we ons op meerdere branches richten, zoals de zorg en vakantieparken. Vervoort MeubelenDaardoor hebben we geen gebruik hoeven maken van regelingen en iedereen aan boord kunnen houden.”

Wat kunnen jullie betekenen voor de horeca?

“We proberen natuurlijk mee te denken. Onze salesmanagers hebben zo veel mogelijk contact met horecaondernemers en kijken waar behoefte aan is. Zo hebben we dit voorjaar al gratis advies gegeven aan ondernemers die met beperkte middelen wilden verbouwen om aan de maatregelen te voldoen. En we hebben ook leenmeubilair uitgegeven zodat ondernemers hun terrassen konden uitbreiden. Horecaondernemers zijn echt creatief: ik zie drive throughs en pop-ups verschijnen en ik vind het ontzettend knap hoe ze hiermee omgaan. Waar wij ons steentje bij kunnen dragen om hen te ondersteunen met advies en inspiratie, doen we dat.”

Is er behoefte aan ander soort meubilair, vanwege corona?

Vervoort“Dat begint te komen. Ik merk dat antibacteriële, makkelijk schoon te houden stoffen en materialen zoals we die in de zorg zien, nu ook interessant worden voor de horeca. Het is aan de ondernemer om gasten een veilig gevoel te geven, maar het is aan ons om ondernemers te adviseren in de mogelijkheden die meubilair biedt op dat gebied. Ook verwacht ik dat producten zoals parasols met verwarming en muziek populairder worden, omdat ondernemers optimaal gebruik willen maken van de ruimte die ze hebben. Zeker buiten.”

Hoe kan Vervoort inspireren?

“Wij hebben deze tijd aangegrepen om onze eigen showroom volledig te gaan verbouwen. Op dit moment zijn architecten bezig met de plannen, maar ik hoop dat we begin volgend jaar al de eerste klanten kunnen ontvangen. Hopelijk kunnen we ook horecaondernemers dan weer volop adviseren in Goirle.”