Bedrijven

DoubleTree A'dam CS wil plastic beperken

Het DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station hield onlangs het jaarlijkse 'Global Week of Service' community-evenement om de discussie te starten over het verminderen van het plasticgebruik bij hotelactiviteiten. De dag was bedoeld om aanwezigen te laten nadenken over hun plasticverbruik.

Tijdens het evenement 'Global Week of Service' kwamen mensen met verschillende achtergronden bijeen. Ongeveer 50 deelnemers, waaronder teamleden, leveranciers en ngo's, namen deel aan brainstormsessies waarin werd besproken hoe plasticverbruik bij Hilton-hotels en daarbuiten verder kon worden beperkt.

3D-printer die herbruikbare flessen produceert
Aan elke groep werden plastic items toegewezen, waarbij elk team met innovatieve en praktische oplossingen moest komen om single use plastics te vervangen door een alternatief. Zo werden bijvoorbeeld linnen waszakken gepresenteerd als een alternatief voor een plastic waszak. Er kwam zelfs een team met een 3D-printer die herbruikbare flessen water en relatiegeschenken kon produceren. Het winnende idee bestond uit het betrekken van gasten bij een activiteit om het bewustzijn van plasticverbruik te vergroten: Teamleden en gasten zouden worden uitgedaagd om plastic uit het water halen tijdens een rondvaart op de Amsterdamse grachten. Het winnende team bedacht ook een touchscreen-shampoodispenser die is geïntegreerd in de douchecabine en een infraroodpaneel voor het drogen van je haar.

Panel
De ideeën werden beoordeeld door een panel met onder meer Andreas Lackner, Vice President Area Brand Management EMEA en Jochem-Jan Sleiffer, Senior Vice President Operations voor Continentaal Europa bij Hilton, Elvire Biegel (directeur ROC Amsterdam) en Nikky Veerman (Join the pipe).

Belofte
De hotelketen heeft recentelijk beloofd om tegen eind 2018 plastic rietjes van de 650 beheerde hotels over de hele wereld te verwijderen. In Europa, het Midden-Oosten en Afrika zullen elk jaar meer dan vijf miljoen plastic rietjes en 20 miljoen plastic waterflessen worden verwijderd als een resultaat van deze toezegging. De belofte maakt deel uit van de onlangs aangekondigde 2030-doelstellingen van Hilton, gericht op halvering van de ecologische voetafdruk van het bedrijf en verdubbeling van de sociale impact in 2030.

Eerder introduceerde het DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal een plasticvrije hotelkamer, waarbij alle items die plastic bevatten werden vervangen door een natuurlijk alternatief.

Reacties

Reactie toevoegen