'Afschaffing rookruimtes horeca in overleg'

'Afschaffing rookruimtes horeca in overleg'

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wil dat alle rookruimtes in horecagelegenheden binnen 2 jaar definitief sluiten. Staatssecretaris Blokhuis vindt echter wel dat de overheid in overleg moet gaan met horecaondernemers.

Het mogelijke verbod op de ruimtes komt er naar aanleiding van de rechtszaak die Clean Air Nederland heeft aangespannen. Half februari stelde het gerechtshof CAN in het gelijk.

In cassatie
De afschaffing van de rookruimtes in de horeca zal de komende 2 jaar in overleg met horecaondernemers gebeuren, zegt staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid tegen de Gelderlander. Hij is tegen de rookruimtes, maar vindt wel dat de overheid het zorgvuldig moet doen. Daarom gaat hij tegen de uitspraak in cassatie.

Fatsoenlijk afbouwen
“Ik voer een oorlog tegen het roken, maar wel een zorgvuldige oorlog”, aldus de staatssecretaris. “Het moet in ons tempo. Ik wil met de horeca in overleg hoe we dat fatsoenlijk kunnen afbouwen.”

Besluit moet nog worden genomen
Het kabinet zint dus op een verbod, maar het definitieve besluit moet nog genomen worden. De overgangsregeling zou bedoeld zijn voor horecaondernemers die recent nog in een rookruimte hebben geïnvesteerd.  

Artikel delen