Bumbu van Van Heije en Reinders in NH Doelen

Bumbu van Van Heije en Reinders in NH Doelen

Chef-kok Jaimie van Heije en horecaondernemer Casper Reinders openen samen in het NH Collection Amsterdam Doelen hotel in Amsterdam een nieuw restaurant: Bumbu Kitchen. Aan Entree vertelt Jaimie van Heije meer over de plannen.

Bumbu Kitchen komt in het NH Collection Amsterdam Doelen, waar voorheen het flexitarische restaurant Swych gevestigd was. Bumbu Kitchen wordt een Aziatisch concept, waarbij de Indonesische keuken de hoofdrol speelt. “Mijn opa en oma komen uit Indonesië, dus ik ben opgegroeid met de smaken en tradities van de Indische keuken”, vertelt Jaimie van Heije aan Entree. “Ik loop al zo lang met het idee om iets met die keuken te doen. Eindelijk heb ik nu een plek gevonden om aan de slag te gaan met al m’n ideeën.”

Concept
Elke zondag at Van Heije met heel zijn familie rondom de keuken. Daarom komt er ook in Bumbu Kitchen een grote bar met daarin een open keuken als middelpunt, wat volgens Van Heije veel zal bijdragen aan de beleving. Gasten kunnen dus ook aan de keuken eten. Er komen ongeveer 30 plaatsen om de keuken heen. Ook heeft de nieuwe zaak een cocktailbar in het verlengde van de keuken.

Interieur
Het interieur van de nieuwe zaak wordt volgens Van Heije een speciale creatie die niet meer te herkennen is. Zo worden de meubels die in het restaurant komen op dit moment speciaal gemaakt in het buitenland. Het wordt een licht gekleurd en modern houten silhouet. Verder wordt er veel gebruikgemaakt van diverse tinten paars.

Menu
De gerechten van Bumbu Kitchen zijn geïnspireerd op de Indonesische keuken. Van Heije kiest voor een modernere manier van serveren, iets  afwijkend van het traditionele. “Gasten hoeven geen rijsttafels te verwachten, maar juist lichte gerechten zoals een kreeftje in bumbu Bali kruiden, in specerijen geroosterde zalm met frisse atjar of een mooie salade van witlof met pinda en kaffir vinaigrette.” Dit allemaal in de vorm van een á la carte kaart.

Over Jaimie
Van Heije blijft gewoon in zijn eigen Jaimie van Heije restaurant in Ouderkerk aan de Amstel koken. Daarnaast blijft hij ook nog steeds verbonden aan Moon, een inspired-concept in de ADAM Toren in Amsterdam. Ook is hij betrokken bij The Avocado Show.

Over Reinders
Casper Reinders is naast Bumbu Kitchen initiatiefnemer van meerdere horecazaken in Amsterdam, waaronder Joya, Libertine Café, Lion Noir en Libertine Comptoir de Cuisine.

Artikel delen