De genomineerden voor de Entree Awards 2019!

De genomineerden voor de Entree Awards 2019!

Op maandag 25 november staat Theater Amsterdam in het teken van de Entree Awards. Wie gaan er naar huis met de Oscars van de Horeca? Bekijk hier de vijftig genomineerde horecabedrijven.

De genomineerden van de Entree Awards 2019 zijn bekend. Door het hele land zijn ondernemers verrast met een speciaal nominatie-pakket. De genomineerden behoren tot de vijftig beste nieuwe of gerstylede horecabedrijven van Nederland en laten zien welke trends we komend tijd kunnen verwachten.

Entree Awards
Jaarlijks komt de top van de Nederlandse horeca samen voor de uitreiking van de Entree Awards. Op maandag 25 november vindt het event alweer plaats voor de dertiende keer. Wat je kunt verwachten? Na een spetterende uitreiking in Theater Amsterdam, onder begeleiding van Ruben Nicolai, opent Club Entree de deuren voor een event met food, drinks, entertainment, dance én netwerkmogelijkheden. Voor veel horecaprofessionals – genomineerd of niet - is dit hét moment om samen met het team en/of relaties een avond uit te gaan. Een avond die in het teken staat van slechts één thema: let’s celebrate hospitality!

Jurybezoeken
Maar voordat het zo ver is, buigt een zestienkoppige jury zich over een lastige kwestie: welke tien bedrijven zijn zó mooi, goed, innovatief, onderscheidend en/of uniek dat ze een award verdienen? Samen met de jury bekeek Entree Magazine afgelopen tijd welke zaken in aanmerking komen voor een award. De juryteams zullen komende weken het land intrekken om alle bedrijven te bezoeken. Daarnaast zijn er drie persoonsgebonden prijzen te vergeven: Bierspecialist van het Jaar, Best Bartender en Ondernemer van het Jaar.

Countdown
Met de bekendmaking van de genomineerden is de officiële countdown naar 25 november begonnen! Zie we je in Theater Amsterdam?

Best Restaurant Concept 
Bij de winnaar passen f&b-aanbod, sfeer, interieur en service perfect bij het gekozen concept. Het concept past bovendien bij deze tijd, de locatie én de doelgroep die de ondernemer voor ogen heeft.
1. Rum Club @ Utrecht 
2. Black Smoke @ Rotterdam 
3. IJver @ Amsterdam
4. Graphite @ Amsterdam 
5. Blueness @ Cadzand

Best Restaurant Design 
De award voor Best Restaurant Design gaat naar het restaurant waarvan het design uitblinkt in zowel uitstraling als afwerking en waarvan het concept op een goede manier is geïntegreerd in het design en de styling. Kortom, een restaurant met karakter en een onderscheidend ontwerp. 
1. Lier @ Amsterdam 
2. Goud @ Rotterdam 
3. NENI @ Amsterdam
4. Sublime @ Waalwijk 
5. Merlet @ Schoorl

Best Hotel Design
Bij Best Hotel Design let de jury op de originaliteit, uitstraling en functionaliteit van het design en interieur van een hotel. Het gaat hierbij om zowel de publieke ruimten als de hotelkamers.
1. Kazerne, Home of Design @ Eindhoven
2. De Blanke Top @ Cadzand
3. Supernova @ Rotterdam 
4. Park Centraal @ Amsterdam
5. The Anthony @ Utrecht 

Best Hotel Concept 
De winnaar van Best Hotel Concept wordt bepaald aan de hand van de originaliteit van het concept en de vertaling daarvan in het design en de styling. De jury let hierbij met name op creativiteit, het innovatieve gehalte en de doorvertaling van details in het concept.
1. The Green Elephant @ Maastricht
2. BUNK Hotel @ Utrecht (binnenkort Amsterdam)
3. HUP @ Mierlo
4. Bizar-Bazar @ Arnhem
5. The Match @ Eindhoven 

Best Cocktailbar 
De beste nieuwe cocktailbar van 2019 weet zich te onderscheiden door de perfecte balans tussen unieke, professionele service, gastheerschap, bartenders en cocktails in precies de juiste sfeer en decor.
1. The Stockroom @ Groningen 
2. Super Lyan @ Amsterdam
3. Bricks "Hooch & Brew" @ Den Haag 
4. The Jitterbug Saloon @ Amsterdam
5. Rum Club @ Utrecht 

DareDevil 
In de categorie DareDevil worden gedurfde en verrassende horecaconcepten genomineerd die dienen als inspiratiebron voor de industrie. De initiatiefnemers van deze concepten zijn eigenwijs, durven een risico te nemen en kijken buiten de gebaande paden.
1. Doloris Rooftop & Meta Maze @ Tilburg
2. Kit 384 @ Amsterdam 
3. Onglet @ Maastricht
4. Pele Surf Shack @ Rotterdam
5. GaleriAAA by Mangiare @ Rotterdam

Next Generation 
De genomineerden uit deze categorie zijn stuk voor stuk pioniers die vooroplopen door te koken met een eigen/nieuwe visie, onafhankelijk van de geldende trends. Die pioniersvisie richt zich op ingrediënten, kooktechnieken, kookstijl, gastvrijheid, duurzaamheid en/of culinair erfgoed.
1. Café Remouillage @ Amsterdam
2. De Nieuwe Winkel @ Nijmegen
3. 101 Gowrie @ Amsterdam
4. Culinaire proeftuin Het Keunenhuis @ Winterswijk
5. Spectrum @ Amsterdam

Best Hospitality Concept 
In de categorie Best Hospitality Concept wordt gekeken naar het horecabedrijf dat een ijzersterk concept neerzet. De genomineerden zijn allemaal onderscheidend en hun idee dient als verrassende inspiratie voor de branche.
1. DeZusters @ Maarssen
2. Blue @ Schiphol
3. Brouwerij Dockum @ Dokkum
4. Mooie Boules @ Amsterdam, Rotterdam (o.a. Breda en Delft)
5. Bright Kitchen @ Amsterdam 

Best Nightlife & Entertainment 
In deze categorie kijkt de jury naar nieuwe nightlife locaties. De winnende venue heeft een onderscheidend entertainmentconcept, een bijpassend interieur en voegt echt iets toe aan de hedendaagse beleving en cultuur van het nachtleven in Nederland.
1. temp. @ Amsterdam
2. Radio Radio @ Amsterdam
3. Weelde @ Rotterdam
4. MONO @ Rotterdam
5. Fifth | NRE @ Eindhoven

Best Restyling 
In de categorie Best Restyling gaat het om bestaande venues die een volledige restyling hebben ondergaan. Het nieuwe interieur past uitstekend bij het (vernieuwde) concept en is een succesvolle stap naar de toekomst. Alle ruimtes sluiten na de metamorfose nog beter op elkaar aan.
1. Park Plaza Victoria @ Amsterdam
2. NH Collection Amsterdam Flower Market @ Amsterdam
3. Ron Gastrobar Indonesia Downtown @ Amsterdam
4. Proeflokaal ‘t  Blauwe Theehuis @ Amsterdam 
5. KEES @ Houten

Ondernemer van het Jaar
Om welke ondernemer kunnen we dit jaar écht niet heen? Wie is een voorbeeld voor andere vakgenoten en zette daarmee de toon voor het jaar? Een inspiratiebron, vernieuwer en iemand met visie en lef. Kortom, wie verdient deze titel? Vorig jaar waren dit Marco Lemmers en Sam Cohen, oprichters van Conscious Hotels. Het is knap om te zien hoe zij de gast zowel tijdens als na het verblijf laten nadenken over ‘de toekomst van de wereld’. Zij verleiden de gast op een toegankelijke en subtiele manier door het onderwerp subtiel te laten terugkomen in het design en concept. Niet te serieus, maar wel met een duidelijke boodschap.

 

 

Artikel delen