Alain Simonis: 'Het nieuwe restaurant Beso by Simonis is on-Nederlands'

Alain Simonis

Alain Simonis: 'Het nieuwe restaurant Beso by Simonis is on-Nederlands'

Het imperium van de Scheveningse ondernemersfamilie Simonis telt de restaurants Catch, Encore en Beso, vijf visspeciaalzaken én er zijn plannen voor een nieuwe zaak. Het Spaanse restaurant Beso by Simonis werd afgelopen zomer geopend. Mede-eigenaar Alain Simonis wilde een dynamische zaak neerzetten met internationale allure. Ook voor de koel-en vriesapparatuur had hij een wensenlijstje.

Foto's: Pim Ras

Het nieuwe Spaanse visrestaurant Beso in de Scheveningse haven is pas een paar weken open als we spreken met Alain Simonis, die de zaak runt samen met zijn zus Naomi. Hij is dik tevreden tot dusver: “We hebben met Beso een on-Nederlands concept neergezet. De keuken is Spaans – veel vis – met moderne twist, de volumeknop staat net wat harder en de zaak heeft een internationale uitstraling. Er is dus volop reuring. Gelukkig weten onze gasten dat te waarderen, ze zijn erg enthousiast. Dat belooft veel goeds voor de zomer.”   

*Tekst gaat verder onder de foto en het grijze kader

Naomi-Simonis-Alain-Simonis
Naomi Simonis (links) en Alain Simonis (rechts)

OVER NORDCAP NEDERLAND

NordCap Nederland is expert op het gebied van koel-, spoel- en warmtetechniek, met een compleet assortiment voor de gastronomie, catering-, horeca- en winkelinrichting. De producten van NordCap zijn van internationale premiummerken, waaronder Moretti Forni, Alpeninox, Nuovair, IDEAL AKE en Fogal.

Wensenlijstje

Gasten kunnen borrelen en eten aan de open keuken, het middelpunt van het bedrijf. Voor de inrichting van de keuken werd Qook! ingeschakeld, waarmee Simonis eerder heeft samengewerkt. Het bedrijf raadde aan om de koel- en vriesapparatuur van NordCap Nederland aan te schaffen.

'We hadden goede ervaringen dus we vertrouwen bijna blind op hun advies'

Simonis: “We hadden goede ervaringen dus we vertrouwen bijna blind op hun advies. Ze kenden ons wensenlijstje, en hebben daarbij de meest geschikte apparatuur gezocht. Zo zijn een lange levensduur en het behouden van de juiste temperatuur voor ons essentieel. Verder wilden we graag koelingen met lades die lang meegaan en veel gewicht aankunnen. Omdat we veel met vis werken, moesten de koelingen ook de juiste rvs-verdampers bevatten. Uiteindelijk hebben we zes koelwerkbanken en een vrieswerkbank aangeschaft voor onze open keuken.”

De apparatuur bevalt erg goed. Simonis: “Het is degelijk spul en de afwerking ziet er top uit. Ook handig: de schoonmaak is simpel dankzij het feit dat alles is afgelast en alle lades uitneembaar zijn en de draaiende delen buiten de corpus openslaan.

Rotterdam en Amsterdam

Naast Beso bezit de Scheveningse ondernemersfamilie nog twee restaurants (Catch en Encore) én vijf visspeciaalzaken. En er staat nog meer op stapel, vertelt Simonis: “Met één van de winkels verhuizen we straks naar een ander pand, ook in de haven. Daar krijgen we 4000 vierkante meter tot onze beschikking voor de winkel én een nieuw restaurant. Een mooie kans voor onze familie. Wanneer de deuren daar openen, is nog niet bekend.”

Reiken de ambities ook verder dan alleen Scheveningen en omstreken? “Onze gasten uit Rotterdam en Amsterdam vragen geregeld of we interesse hebben om daar iets te openen. Als er een mooi pand voorbijkomt op een goede locatie, dan zullen we dat zeker overwegen. We zijn nog lang niet uitgegroeid.”

Restaurant-Beso-By-Simonis-Interieur Vis-Restaurant-Beso-By-Simonis
Artikel delen