Hans van Wolde: ‘De plannen voor een hotel en brasserie liggen klaar’

Hans van de Wilde van restaurant Brut172** in Limburg

Hans van Wolde: ‘De plannen voor een hotel en brasserie liggen klaar’

Dit jaar komt alles samen in het Zuid-Limburgse restaurant Brut172**, verwacht eigenaar en chef Hans van Wolde. Zodra de vergunningen zijn goedgekeurd, begint de bouw van Hotel Brut En Suite (open in 2025) en Brasserie Roux. Ook het idee voor een educatiekas krijgt steeds meer vorm. "We hopen in die kas jonge chefs en basisschoolleerlingen, maar ook oudere alleenstaanden te verbinden in liefde en eten. Dat is uiteindelijk waar Brut voor staat."

Bijzonder jaar

“Het was een hele reis,” zegt Hans van Wolde, gevraagd naar hoe hij terugkijkt op de afgelopen jaren. Vijf jaar geleden kocht hij in het Zuid-Limburgse Reijmerstok een oude boerderij die hij helemaal opknapte tot het sfeervolle high-end restaurant Brut172**. “Eerst de verbouwing, toen corona, daarna echt opstarten,” licht hij toe. “Maar 2024 wordt een bijzonder jaar. Alles komt nu samen: de gerechten vallen mooi op hun plaats, het team is goed op elkaar ingespeeld, en er hangt een mooie energie.”

'Als de vergunningen zijn goedgekeurd, starten we met de bouw van een hotel'

Toch zal Van Wolde ook dit jaar niet op zijn lauweren rusten: “We hebben volop plannen. Als de vergunningen zijn goedgekeurd, gaan we starten met de verbouwing van het tegenovergelegen pand. In 2025 openen we daar Hotel Brut En Suite, met tien luxe suites, en brasserie Roux met plek voor 30 – 35 couverts. Op termijn willen we in de buurt van Brut172 ook een kas bouwen, waar voedingseducatie centraal staat. We hopen daar jonge chefs, basisschoolleerlingen maar ook oudere alleenstaanden te verbinden in liefde en eten. Dat is uiteindelijk waar Brut voor staat,” aldus Van Wolde.

*Tekst gaat verder onder de foto's

Restaurant-Brut172-Limburg
Restaurant Brut172 in Limburg (boven) en de keuken (beneden)
Nordcap-Restaurant172-Limburg Keuken-Restaurant-Brut172-Limburg

Over NordCap Nederland

NordCap Nederland is expert op het gebied van koel-, spoel- en warmtetechniek, met een compleet assortiment voor de gastronomie, catering-, horeca- en winkelinrichting. De producten van NordCap zijn van internationale premiummerken, waaronder Moretti Forni, Alpeninox, Nuovair, IDEAL AKE en Fogal.

Uit de regio

Ook zijn team neemt de sterrenchef graag mee in zijn visie. “Ik leer ze bijvoorbeeld om zo dicht mogelijk bij huis te blijven. Vrijwel al onze ingrediënten komen uit eigen tuin of uit de regio.” Van Wolde trekt er geregeld op uit met zijn team: “Om ze te laten zien wat Limburg te bieden heeft, maar ook omdat we veel waarde hechten aan fitte en gezonde medewerkers.”

Nooit gedoe

Behalve de voorkeur voor regionaal, is kwaliteit natuurlijk ook essentieel. Voor de koelingen koos Van Wolde daarom voor NordCap Nederland: “Onze installateur Houten Koeltechniek tipte het merk, vervolgens heb ik andere zaken bezocht die deze koelingen hebben staan. Dat gaf me echt vertrouwen. Inmiddels weet ik uit ervaring: het is geweldig goed en degelijk spul."

"Ik ben er enórm tevreden over. Het staat hier nu twee jaar, en we hebben er nog nooit gedoe mee gehad. En ik verwacht dat als we de koelingen goed onderhouden, ze wel een leven lang meegaan.” Van Wolde adviseert andere chefs dan ook te investeren in koelingen: “Ga niet voor goedkoop nepspul uit China of Italië. Want uiteindelijk is goedkoop duurkoop.”

Keuken-Nordcap-Restaurant-Brut172-Limburg Nordcap-Restaurant-Brut172-Limburg
Artikel delen