Beachclub Klein Scheveningen in Lopikerkapel is failliet

Zaak die gesloten is

Beachclub Klein Scheveningen in Lopikerkapel is failliet

Beachclub Klein Scheveningen in Lopikerkapel is failliet. De strandtent van Danny Smits opende in 2022 en was naast het restaurant ook af te huren als feestlocatie. RTV Utrecht meldt dat er meerdere gedupeerden van het faillissement zijn. 

Vorig jaar werd het uitgeroepen tot Beste Zoetwaterpaviljoen tijdens de jaarlijkse Strandverkiezingen. Nu moeten de deuren sluiten van Beachclub Klein Scheveningen in Lopikerkapel. Ondernemer Danny Smits opende de zaak in april 2022 aan een stadsstrand. Gasten konden hier niet alleen eten, maar ook feestvieren. De zaak was af te huren voor groepen van honderd tot vierhonderd personen. 

'Mijn aanbetaling van 3500 euro ben ik waarschijnlijk kwijt'

Gedupeerden die de locatie wilden afhuren, melden aan RTV Utrecht dat ze slachtoffer zijn van het faillissement. "Mijn aanbetaling van 3500 euro ben ik waarschijnlijk kwijt", zegt een anonieme toekomstige bruid die dit jaar haar bruiloft zou vieren in de strandtent. Nadat ze haar aanbetaling had gedaan, kreeg ze na verloop van tijd geen contact meer met Smits. "We hadden een prachtige trouwlocatie, toen moesten we opeens een nieuwe plek zoeken. Dat kost veel stress, pijn, moeite en geld", laat zij weten aan RTV Utrecht.

De rechtbank stelde advocaat Kim Meekes als curator aan. Zij vertelt tegen de omroep dat er meerdere gedupeerden zijn die openstaande geldbedragen hebben bij Smits' strandtent. 

Artikel delen