Billy Skelli-Cohen is de nieuwe CEO van Eden Hotels

Billy Skelli-Cohen Eden Hotels
Tags: hotel

Billy Skelli-Cohen is de nieuwe CEO van Eden Hotels

Eden Hotels, de Nederlandse hotelgroep in eigendom van de familie Dijkstra en KSL Capital Partners, heeft Billy Skelli-Cohen benoemd tot Chief Executive Officer. De door KSL recent gedane meerderheidsinvestering in de groep moet de gecombineerde ambitie om het bedrijf te laten groeien en uit te breiden naar Europa mogelijk maken.

14 hotels met bijna 2.000 kamers

Eden Hotels bezit en exploiteert momenteel 14 hotels met bijna 2.000 kamers, voornamelijk in Amsterdam en andere grote Nederlandse steden. Het bedrijf is in bijna 75 jaar opgebouwd door de familie Dijkstra en omvat onder meer het 400 kamers tellende Eden Hotel Amsterdam en het Hard Rock Hotel Amsterdam American. Op dit moment werken er meer dan 500 mensen bij het bedrijf, verdeeld over de hotels en de Service Centre.

Groeiplan realiseren

De investering van KSL zal Eden in staat stellen een groeiplan in Nederland en Europa te realiseren. Skelli-Cohen is zeer ervaren in hospitality met een track record in investeringen, ontwikkeling en exploitatie. Voorheen als CEO van Lore Group, leidde Skelli-Cohen de acquisities, herpositionering en exploitatie van haar iconische hotels zoals Pulitzer Amsterdam, Sea Containers Londen en Riggs Washington DC. Recentelijk was Billy medeoprichter van het binnenkort te lanceren horecamerk Àterre. 

"Wij gaan Eden naar het volgende niveau brengen en onze Europese groei starten"

Lèon Dijkstra, aandeelhouder en boardmember, zegt: "Ons partnerschap met KSL in december markeerde het begin van onze groeiplannen, het aan boord hebben van Billy zal ons helpen dit te realiseren. Met de steun van KSL, ons kern-DNA en Billy's ervaring gaan wij Eden naar het volgende niveau brengen en onze Europese groei starten".

Krachten bundelen

Skelli-Cohen zegt: "Het is een voorrecht en een eer om toe te treden tot een familiebedrijf dat al heel lang bestaat, dat in twee generaties een aantrekkelijke collectie hotels in het centrum van de steden heeft opgebouwd en nu deel uitmaakt van de indrukwekkende portefeuille van KSL. Ik kijk ernaar uit om de krachten te bundelen met het bestaande team om de ontwikkeling en groei te stimuleren en Eden hotels in staat te stellen het volgende hoofdstuk in haar geschiedenis te schrijven"

Artikel delen