BioPak: duurzame take away-verpakkingen voor de horeca

Duni Duurzame Verpakkingen

BioPak: duurzame take away-verpakkingen voor de horeca

Naast de bekende servetten en tafelaankleding beschikt Duni met het duurzame verpakkingsmerk BioPak over creatieve take-away oplossingen. Het uitgebreide assortiment bestaat onder andere uit boxen, schalen, borden, rietjes, bestek, (koffie)bekertjes en draagtassen.

Onderweg iets eten blijft populair

Het gemak van onderweg iets eten blijft onverminderd populair. Even in het park vertragen tijdens de werklunch, lekker picknicken aan de waterkant of samen met vrienden snacken op het strand. Altijd en overal lekker en verantwoord kunnen eten, het is inmiddels onze standaard geworden.

De huidige personeelsproblematiek behoeft geen nadere uitleg. Deze uitdaging bezorgt dagelijks vele horecaondernemers kopzorgen. Maar de consumptiewereld draait intussen gewoon door en jouw gasten verlangen nog steeds een goede prijs/kwaliteit verhouding, ook voor de take-away gerechten van je horecazaak of foodtruck.

Snelheid dient het gemak van de mens, maar kwaliteit betovert de inwendige consument. Met de BioPak verpakkingsconcepten zorg je ervoor dat dit op een verantwoorde wijze uitstekend samengaat.

Wat schaft de (duurzame) pot?

Het BioPak assortiment is uitgebreid, praktisch en veilig te hanteren. Het bestaat onder andere uit boxen, schalen, borden, bestek, (koffie)bekertjes en draagtassen voor alle take-away vraagstukken. Ze zijn geschikt voor warme en koude gerechten, bedoeld om ter plaatse uit te eten of om mee te nemen. Of het nu een hamburger is, een maaltijdsalade of een portie nacho’s, BioPak helpt je op weg en verpakt het niet alleen met zorg maar ook met oog voor het milieu.

Met BioPak van Duni ervaren je gasten altijd good food mood en route! Een goede verpakking is niet alleen essentieel voor een fijne presentatie van jouw gerecht, het draagt bij aan de totale beleving voor de gast.

Lees verder onder de afbeelding.
Wetgeving-Verpakkingen-Horeca-1Juli
Nieuwe wetgeving voedselverpakkingen per 1 juli

Nieuwe regels maaltijdverpakkingen

Naast de goede kwaliteit van de verpakkingen van BioPak, wordt het assortiment milieubewust samengesteld. Dat past goed bij de nieuwe regels die gelden sinds 1 juli 2023 voor maaltijdverpakkingen, bekers en glazen voor eenmalig gebruik die plastic bevatten. Daarvoor geldt een betalingsverplichting voor de consument. De ondernemer mag deze zelf bepalen. Dit bedrag moet apart zichtbaar zijn op de kassabon. De nieuwe maatregelen komen voort uit de Europese richtlijn Single Use Plastics (SUP) en hebben als doel de impact van wegwerpplastic op het milieu te verminderen en meer plastic te hergebruiken en recyclen.

Ook ben je als ondernemer verplicht om een herbruikbaar alternatief aan te bieden. Het moet dan ook zichtbaar zijn in je zaak hoe dit (retour) systeem werkt. Een 'bring your own'-principe is ook toegestaan. De specialisten van BioPak voorzien je graag van het juiste advies en een passende oplossing.

Artikel delen