De Baron Cocktail Club sluit haar deuren en zoekt nieuwe locatie

De Baron Cocktailclub sluit 2022

De Baron Cocktail Club sluit haar deuren en zoekt nieuwe locatie

De Baron Cocktail Club aan het Vrijthof in Maastricht startte in 2020 als pop-upcocktailclub. Na veel bezoekers en goede reviews bleek de club een groot succes. Nu, twee jaar later besluiten de eigenaren Daniël Stravers, Jerôme Stravers en Michiel Stollenwerck om de stekker eruit te trekken.

De reden hiervoor is dat de toekomstplannen van de pandeigenaar (De Groote Sociëteit) niet meer overeenkomen met de plannen van De Baron Cocktail Club. Hierdoor is een goede samenwerking onmogelijk geworden en komt er een eind aan de succesformule in het monumentale pand. Zaterdag 15 oktober zal De Baron Cocktail Club haar laatste avond draaien en dan gaat definitief het licht uit.

Op zoek naar alternatieven 

Het team van De Baron Cocktail Club is vastberaden om elders het concept voort te zetten en zoekt momenteel naar alternatieven. Een aantal gegadigden heeft zich inmiddels gemeld om een samenwerking aan te gaan. In hoeverre dat concreet is, wordt nu onderzocht door de eigenaren. In ieder geval staat de deur open voor een nieuwe locatie.

Niet ondergeschikt aan één locatie

De Baron Cocktail Club heeft zich afgelopen twee jaar ontpopt tot een plek waar je je
thuis voelt en waar toevallige ontmoetingen en besloten nachtelijke festiviteiten zijn ontstaan. "Het concept heeft zich bewezen en is voor ons te waardevol om met een stille trom te verdwijnen", zegt Jerôme Stravers.

"Zoveel leuke gasten hebben wij leren kennen die wij een niet te vergeten beleving hebben mogen schenken. Daar zijn wij enorm dankbaar voor en missen zullen we ze zeker", vult Daniël Stravers aan. "Het is daarom ook geen eenvoudig besluit maar De Baron Cocktail Club is niet ondergeschikt aan één locatie. Het is het team, het concept, de sfeer, de muziek en alles wat er omheen hangt. De gezelligheid heeft altijd centraal gestaan en wij geloven dat nu de tijd is aangebroken om het concept naar een 2.0-versie te brengen. Hoe en wanneer we dit doen, is momenteel niet bekend, maar dat we niet stil gaan zitten is één ding dat zeker is."

De Baron Cocktail Club

Door de coronacrisis werd het noodzaak om een andere koers te varen en daarom transformeerde eventlocatie Huiskamer De Groote Sociëteit in hartje Maastricht naar De Baron Cocktail Club. Een tijdelijke noodoplossing om de wereldwijde pandemie financieel te overleven. Maar wat begon als een tijdelijk project, bleek al gauw een groot succes: locals en toeristen vonden massaal hun weg naar de hippe, 100 procent retro cocktailclub en daarom werd De Baron al snel een permanente aanwinst voor de horeca in Maastricht.
Artikel delen