Dit zijn de winnaars van de Independent Hotel Show Awards

Dit zijn de winnaars van de Independent Hotel Show Awards

Tijdens de vierde editie van de Independent Hotel Show Amsterdam zijn de IHA Awards uitgereikt. Kees Hensen en Mascha Smit van himgroep werden samen uitgeroepen tot Independent Hoteliers of the Year. Les Cabanes d'Ostende sleepte de award in de wacht voor Independent Hotel of the Year.

Foto's: Dominique Egging Fotografie

*De tekst gaat verder onder het kader

Winnaars IHA Awards per categorie

Independent Hoteliers of the Year: Kees Hensen and Mascha Smit van himgroep

Deze prijs eert de passie van zelfstandige hoteliers die de sector helpen innoveren en een significante bijdrage leveren aan de branche. Kees en Mascha staan (samen met compagnon Bjorn Massop) aan het roer van de himgroep; mede-eigenaar van vier boutique hotels (Hotel Villa Ruimzicht, Boutique hotel The Church, Hotel de Wereld en Boetiekhotel Villa Wanrooy.), vier foodbars, twee restaurants en één eetwinkel.

De basis van het succes van de himgroep lag 17 jaar geleden bij Hotel Villa Ruimzicht waar Kees Hensen vanaf dat moment stapje voor stapje aan heeft gebouwd. In de jaren die volgden, zijn er meerdere horecabedrijven toegevoegd. Vijf jaar geleden kwamen Mascha Smit en Bjorn Massop aan boord van de himgroep.

Met hun kennis en kunde werden nog grotere stappen gezet en kwamen er meerdere hotels en restaurants bij die de kernwaarden van de groep ‘Aandacht’, ‘Ambacht’ en ‘Authenticiteit’ (Triple A) delen. Al deze horecazaken staan als een huis dankzij de vakbekwame en gepassioneerde teams die op iedere locatie werkzaam zijn. Zij stralen uit waar de himgroep voor staat en laten gasten pure, Gelderse gastvrijheid ervaren.

Tekst gaat verder onder foto.

5- IHA - 2024 - Dominique Egging Fotografie-1

 Mascha Smit & Kees Hensen

Independent Hotel of the Year: Les Cabanes d'Ostende

3- IHA - 2024 - Dominique Egging Fotografie-1

Natacha Waldmann 

Outstanding Contribution Award: Stephan Stokkermans, Managing Director van Grand Hotel Huis ter Duin

2- IHA - 2024 - Dominique Egging Fotografie 1

Stephan Stokkermans

Best Hotel Design: Ontwerpbureau 5AM van Rosa Hotel in Oostende

1- IHA - 2024 - Dominique Egging Fotografie 1

Ontwerpbureau 5AM en Hotel Rosa

Beste hotelwebsite: Hotel Haarhuis in Arnhem

VerkiezingDe Hotel Website of the Year verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Hoteliers.com, dat recent is gefuseerd met SmartHOTEL.

De vakjury had lovende woorden voor de winnende hotelwebsite in het juryrapport. ‘Hotel Haarhuis presenteert een visueel prachtige website die het nieuwe imago en corporate identity van het hotel enorm versterkt, met veel aandacht voor stijlvolle en professionele fotografie, waarbij de gast en de beleving centraal staat. Dit resulteert in een website waarin duidelijk veel tijd, moeite en vakmanschap is gestoken. Met resultaat,’ zegt Ravianne van Vliet, voorzitter van de jury van de verkiezing in het juryrapport.


6- IHA - 2024 - Dominique Egging Fotografie

Hotel Haarhuis

Het was voor de tweede keer dat de awards werden uitgereikt in Amsterdam. De prijzen werden mogelijk gemaakt door Hotek. In London, waar de Independent Hotel Show is ontstaan, worden deze hospitality-prijzen al veel langer uitgereikt en is de awardshow uitgegroeid tot een fenomeen. De awards zijn in het leven geroepen om de categorie 'independent hotels' te vieren. Wereldwijd zien we een enorme groei van dit type hotels.

Over Independent Hotel Show Amsterdam

De Independent Hotel Show Amsterdam is hét business-evenement voor managers van boetiek- en luxehotels. Behalve meer dan 200 exposanten is er een uitgebreid seminar-programma dat ingaat op de actuele ontwikkelingen in de branche. Naast Amsterdam, wordt de boetiekbeurs ook georganiseerd in Miami en München.

Artikel delen