EHM Group neemt het exclusieve Kasteel Engelenburg in Brummen over

Kasteel Engelenburg in Brummen
Tags: hotel

EHM Group neemt het exclusieve Kasteel Engelenburg in Brummen over

Het exclusieve Kasteel Engelenburg in het Gelderse Brummen is sinds deze maand onderdeel van EHM Group. De nieuwe eigenaar zal flink gaan investeren in het eeuwenoude chateau met als doel het bereiken van de absolute top op het gebied van gastvrijheid en gastronomie.

“In de bijna 35 jaar dat Kasteel Engelenburg gasten verwelkomt, heeft het bedrijf de term hospitality een nieuwe invulling gegeven. Ik ben er oprecht trots op dat onze onderneming de eer wordt gegund om dit erfgoed te mogen voortzetten”, aldus Bas Tolmeijer, managing director van EHM Group.

'Ik ben er trots op dat we dit erfgoed mogen voortzetten'

Eind dit jaar is het precies 450 jaar geleden dat de eerste bewoner van Kasteel Engelenburg het landgoed betrok. Na een roemruchte geschiedenis is het sinds 1988 in gebruik als hotel. Het kasteel biedt 41 kamers en suites, een exclusief restaurant, diverse bars en lounges, een wijnkelder, terrassen en conferentie- en feestzalen. Op het 48 hectare grote landgoed is tevens een 9-holes-golfbaan gevestigd.

Blij met EHM als opvolger

Anton de Lange, sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw eigenaar van Kasteel Engelenburg, is blij met zijn opvolgers: “Ik heb bijna de helft van mijn leven gewijd aan het opbouwen, vernieuwen en exploiteren van dit prachtige landgoed. Wanneer je zolang zoveel hebt gegeven aan een bedrijf, dan wil je maar één ding: er zeker van zijn dat er minimaal net zo goed voor wordt gezorgd als je zelf zou doen. Ik heb lang met Bas en zijn compagnons gesproken en ben ervan overtuigd dat zij een succesvolle toekomst zullen creëren voor mijn geesteskind.”

Restaurant van hoog culinair niveau

De nieuwe eigenaar van Kasteel Engelenburg is ambitieus over het volgende hoofdstuk in de historie van het landgoed. Bas Tolmeijer: “Op dit moment zijn we bezig met brainstormen en schetsen aan de precieze conceptuele invulling. Het definitieve plan zal dit voorjaar gestalte moeten krijgen, waarna we het interieur van het hoofdgebouw zullen vernieuwen, de kamers renoveren en de zalen moderniseren. Verder willen we het restaurant, onder leiding van chef Edwin Franken, begeleid door voormalig chef Niels Minkman, opnieuw lanceren op een nog hoger culinair niveau.”

EHM Group zal worden bijgestaan door de scheidende kasteelheer. Tolmeijer: “Met Anton hebben we een speciale constructie uitgewerkt, waarbij hij participeert in het moederbedrijf. Hij zal zijn expertise en ervaring van vier decennia met ons delen en meedenken op strategisch vlak: zowel voor Kasteel Engelenburg als voor onze andere bedrijven.”

Over EHM Group

European Hospitality Management Group is in 2018 opgericht door hoteliers Bas Tolmeijer, Willem-Jan van den Dijssel en Francesco Monaco. De onderneming richt zich op het acquireren van grootschalige hospitality projecten, vastgoed en het ontwikkelen en uitbouwen van unieke horecaconcepten. Tot de portefeuille van EHM Group behoren wellnessresort Thermae 2000 in Valkenburg, het in Arnhem gelegen Hotel Haarhuis (genomineerd Entree Awards 2022 Best New Hotel 50+ rooms) en de Koepelgevangenis, Veluwe Hotel De Beyaerd en Kasteel Engelenburg.

Artikel delen