EHM Group neemt Kasteel De Essenburgh over: 'Het wordt een uniek hotel'

EHM Group voor Kasteel De Essenburgh
Tags: hotel

EHM Group neemt Kasteel De Essenburgh over: 'Het wordt een uniek hotel'

EHM Group kondigt de tweede overname van dit kwartaal aan: Kasteel de Essenburgh in Hierden. Vorige maand maakten ze ook bekend dat ze het kasteelhotel Engelenburg in Brummen overnemen.

Uniek hotel

Dat er opnieuw een monumentaal bedrijf onder de vleugels van EHM Group komt, is geen toeval. “Wij hebben een passie voor bijzondere gebouwen en de mogelijkheid die deze bieden om er een unieke sfeer te creëren. Zo’n uitstraling is met een modern gebouw vaak moeilijk te evenaren. We zijn daarom erg trots dat we met Kasteel De Essenburgh opnieuw een uniek hotel aan ons portfolio kunnen toevoegen”, zegt Bas Tolmeijer, managing director van EHM Group.

'Met Kasteel De Essenburgh voegen we opnieuw een uniek hotel aan ons portfolio toe'

De overname

EHM Group neemt Kasteel De Essenburgh over van het Harderwijkse ondernemerspaar Jos en Angela Baars. “Wij hebben het prachtige bedrijf geëxploiteerd sinds 2010 en met veel liefde omgebouwd van trainingsinstituut tot een heerlijke pleisterplaats waar je ontspannen kunt recreëren, een onvergetelijke bruiloft kunt geven en inspiratievol kunt vergaderen. Het exploiteren van de Essenburgh en onze andere locatie in Harderwijk (Hotel Baars) hebben we altijd goed kunnen combineren. We willen de komende jaren echter de volledige focus kunnen hebben op ons andere hotel om daar de gewenste groei ambitie te kunnen waarmaken”, aldus Jos Baars. "Toen we in gesprek kwamen met Bas en zijn onderneming voelde het meteen goed. Wij hebben met een warm gevoel de sleutel aan EHM Group overgedragen."

EHM-Group-Kasteel-De-Essenburgh-2

 

Over de plannen met het kasteelhotel

Het oudste deel van het 22 hectare grote landgoed dateert uit 1641. Het huidige kasteelhotel omvat 37 kamers en suites, een restaurant, een kelderbar, terrassen en diverse conferentie- en feestzalen. De nieuwe eigenaar heeft ambitieuze plannen. “Allereerst willen we een flinke upgrade doorvoeren in het interieur, de kamers en de food en beverage-outlets van De Essenburgh. Daarnaast willen we de synergie met het nabijgelegen Veluwe Hotel De Beyaerd optimaliseren. In beide bedrijven zullen we fors investeren om daarmee nieuwe segmenten te kunnen bedienen. De transformatie moet over drie jaar gereed zijn. Dan staat er een hotel dat zich op het gebied van gastvrijheid en gastronomie met de top van Nederland kan meten”, zo besluit Bas Tolmeijer.


De dagelijkse leiding van Kasteel De Essenburgh is in handen van hotelmanager Jasper Ebbink, onder aansturing van director of operations Wouter Dekker. Ebbink vervulde tot zijn overstap dezelfde positie in Veluwe Hotel De Beyaerd.

Artikel delen