Eindhovense ondernemer start Italiaanse horecagroothandel met kaas-wijnbar

Mike van de Laar van La Casera in Eindhoven

Eindhovense ondernemer start Italiaanse horecagroothandel met kaas-wijnbar

In hartje Eindhoven opende eind vorig jaar een bijzondere combi: een delicatessenzaak met kaas-wijnbar én horecagroothandel La Casera. Met de zaak brengt eigenaar Mike van de Laar het beste uit Noord-Italië naar Nederland. Voor de presentatie van zijn producten koos hij voor de stijlvolle koelingen van NordCap.  

Beste Italiaanse kaas

De beste kaas uit Italië eet je in Eindhoven. Dat beweert in ieder geval Mike van de Laar, eigenaar van groothandel en delicatessenzaak La Casera. Eind 2023 opende hij het zaakje in de Eindhovense binnenstad, en het is nu al een dikke hit. Een jaar eerder begon hij al een bescheiden horecagroothandel in kaas, charcuterie en wijn uit Italië. Een jongensdroom, vertelt hij:

“Ik kom al mijn hele leven in Noord-Italië en ben dol op de lekkernijen uit die streek. Maar dezelfde kwaliteit kon ik hier niet vinden, dus ik ben zelf direct uit Italië gaan importeren. Mijn leverancier ken ik al jaren, zijn producten zijn in Italië bekroond met meerdere prijzen.” De delicatessen vallen ook hier goed in de smaak. Zo worden ze geserveerd in restaurants in de omgeving, waaronder een sterrenzaak.

*Tekst gaat verder onder de foto en het grijze kader

Interieur-La-Casera-Eindhoven
Interieur van La Casera in Eindhoven

OVER NORDCAP NEDERLAND

NordCap Nederland is expert op het gebied van koel-, spoel- en warmtetechniek, met een compleet assortiment voor de gastronomie, catering-, horeca- en winkelinrichting. De producten van NordCap zijn van internationale premiummerken, waaronder Moretti Forni, Alpeninox, Nuovair, IDEAL AKE en Fogal.

Blikvanger

Ook de wijn-kaasbar trekt veel klandizie. Volgens Van de Laar is dat mede te danken aan de koelingen van NordCap Nederland waarin de vlees- en kaasproducten liggen: “Door de locatie komt hier altijd veel publiek langs – ook als we dicht zijn, maar de verlichting van de koeling blijft altijd aan. De combi van de mooie koeling met verlichte producten, maakt dat we veel belletjes krijgen van mensen de willen komen proeven.”

'Toen ik de showroom van NordCap Nederland binnenkwam, was ik meteen verkocht'

Zelf viel de ondernemer ook als een blok voor de stijlvolle koelingen van NordCap Nederland: “Het was liefde op het eerste gezicht. Ik had een beeld van hoe de zaak eruit moest zien; precies zoals bij mijn Italiaanse leverancier. Toen ik de showroom van NordCap Nederland binnenkwam, was ik meteen verkocht: strak, mooie kleur – echt een blikvanger.”

*Tekst gaat verder onder de foto

Mike-Van-De-Laar-La-Casera
Mike van de Laar van La Casera in Eindhoven

En dus werd La Casera ingericht met een dubbele wijnklimaatkast (één voor rood, één voor wit), twee wandkoelingen (voor vlees en kaas) en een gekoelde werkbank met gepersonaliseerd blad, naast de klimaatinstallatie is ook de koeltechnische installatie tot in de puntjes verzorgt door Koelservice Biggelaar te Biest-Houtakker.

Wijnklimaatkast-Nordcap-La-Casera-Eindhoven
Wijnklimaatkast van Nordcap in La Casera in Eindhoven
Inmiddels weet Van de Laar dat de apparatuur van het NordCap niet alleen een lust zijn voor het oog, maar óók van goede kwaliteit zijn: “De luchtcirculatie in de koelingen is supergoed. Na wat tests heb ik gemerkt dat, ook als ik de producten niet afdek met cellofaantjes, er nauwelijks sprake is van uitdroging of kleurverlies. Zelfs na een paar dagen. Mijn derving is daardoor minimaal. Die koelingen zijn gewoon top.”
La Casera - NordCap - ADV-1
Mike van de Laar
Artikel delen