EK voetbal uitzenden in de horeca: dit zijn de regels

Voetbal kijken in de horeca

EK voetbal uitzenden in de horeca: dit zijn de regels

Aanstaande zondag speelt het Nederlands elftal tegen Polen tijdens het EK voetbal en barst het voetbalgeweld weer los. Veel horecaondernemers kiezen ervoor om de wedstrijd uit te zenden in hun zaak of op het terras. Sommigen pakken het nóg grootser aan met een event. Ben jij dit ook van plan? Dan heb je een licentie nodig van Videma. In dit artikel leggen we uit welke je nodig hebt.

EK voetbal binnen uitzenden

Horecaondernemers die het EK voetbal binnen uitzenden in hun zaak én toegang verlenen zonder kaartverkoop, hebben een cafélicentie nodig. Op videma.nl/tarieven lees je welke regeling voor jouw zaak geldt.

EK voetbal buiten uitzenden

Ga je het EK voetbal buiten op je terras uitzenden? Dan heb je een cafélicentie óf evenementenlicentie nodig. Een cafélicentie is van toepassing als ...

  • Het terras een oppervlakte heeft die net zo groot is als de oppervlakte waarvoor de cafélicentie is afgegeven. Is de oppervlakte van het terras wel groter dan staat aangegeven, dan moet je een aanvullende licentie afsluiten voor de extra vierkante meters. Hierbij moeten wel de televisieschermen naar binnen gericht zijn.
  • De televisieschermen naar binnen gericht zijn. Hierdoor hebben buitenstaanders (mensen die niet op het terras zitten) geen zicht op de beelden. Zijn de schermen wel naar buiten gericht, dan heb je een evenementenlicentie nodig (lees meer hierover in alinea ‘EK voetbal vertonen tijdens event’).

EK voetbal vertonen tijdens event

Pak je het groots aan met een event, dan heb je een evenementenlicentie nodig. Dit is van toepassing wanneer je …

  • Toegang verleent middels kaartverkoop.
  • Je televisiebeelden vertoont op een terras, waarbij de schermen niet naar binnen gericht zijn.
  • Je een tent naast je zaak zet.
  • Je met (andere ondernemers) iets organiseert op een plein.
  • Je televisiebeelden vertoont op een eventlocatie.
  • Je televisiebeelden vertoont in een theater, bioscoop of festivalterrein.

Meer hierover lees je op de website van Videma.

Artikel delen