Op 17 november vond bij Kasteel Kerckebosch in Zeist het eerste Euro-Toques Nederland Benefietdiner plaats. Onder leiding van Jozua Jaring (Ratatouille Food & Wine*) en een team van elf Euro-Toques-chefs werd een avond neergezet waarin gastronomie, vakmanschap en maatschappelijke betrokkenheid centraal stonden. De opbrengst van de avond - 40.000 euro - ging volledig naar Stichting Hartekind, dat zich inzet voor onderzoek naar hartafwijkingen bij kinderen.
De avond begon in de kasteelzaal, waar het team van Kasteel Kerckebosch onder leiding van Hans van Triest en Cynthia Schell de gasten verwelkomde. De eerste bubbels kwamen van wijnimporteur Anfors Imperial, dat als Preferred Business Partner belangeloos wijnen schonk. De toon werd gezet met amuses van chefs Torben Bouterse (Restaurant 1397), Björn de Waal (Robbers en van den Hoogen) en Jouke Drijfhout (De Slotplaats).
Het diner vond plaats in de Bistoria, waar onder meer Hans Derks (Versaen*), Servais Tielman (Beluga Loves You*), Pasquale Carfora (Aroma Italian Fine Dining), Tim Opstals (G7 Restaurant) en Sebastien Trudelle (Smores) hun signatuur op tafel brachten. De gerechten werden afgewisseld met korte presentaties van onder anderen Euro-Toques-voorzitter Yolande Vesters, erelid Paul Fagel en ambassadeur Alain Caron. Ook kindercardioloog Hans Breur gaf een toelichting op het belang van het onderzoek naar hartafwijkingen bij kinderen.
Zanger Johnny Rosenberg en zijn combo zorgden voor muzikale begeleiding tijdens de avond. De afsluiting kwam in de vorm van een gezamenlijke drumsessie van Alain Caron en Cesar Zuiderwijk. Hoogtepunt van de avond was de veiling onder leiding van Jeroen Paul Nijmeijer. Items als diners, clinics, hotelovernachtingen en workshops werden geveild ten bate van Stichting Hartekind. In combinatie met de lotenverkoop leverde dat een bedrag van €40.000 op.